MedLife a achiziționat Clinica Union Medical din Cluj

MedLife a achiziționat Clinica Union Medical din Cluj
| Foto: citymaps.ro

În urma exit-ului făcut de medicul Martin Andrei Miron, MedLife a preluat 51% din acțiunile clinicii clujene, care va fi intregrată în Rețeaua Sfânta Maria. Celălalt acționar clujean, omul de afaceri Ovidiu Laurențiu Piros, rămâne în companie cu 49% din acțiuni.

MedLife, compania fondată de medicul pediatru Mihaela Cristescu în anii '90 la București, condusă acum de fiul acesteia, Mihail Marcu, a realizat tranzacția prin intemediul societății Anima Speciality Medical Services SRL București, care a cumpărat 51% din acțiunie Policlinica Union SRL Cluj-Napoca de la Martin Andrei Miron, un cunoscut medic specialist în chirurgie plastică și reparatorie.

Restul acțiunilor, 49%, au rămas în proprietatea clujeanului Ovidiu Laurențiu Piros, al cărui nume a apărut în anchetă comună a DIICOT și a americanilor de la DEA (Drug Enforcement Agency) pe tema traficului ilegal de medicamente.

Anima Speciality Medical Services SRL București este deținută de MED LIFE SA (98,985% din acțiuni) și BAHTCO INVEST S.A. (1,015%).

MedLife a anunțat achiziția pachetul integral de acțiuni al Policlinicii Sfântul Ilie din Craiova și a pachetul majoritar (51%) al Clinicii Union Medical din Cluj. Cele două companii vor intra sub umbrela brandului Sfânta Maria, parte a grupului MedLife, care se adresează în special pacienților care accesează servicii în regim CAS.

Clinica Union Medical are o prezență de peste 10 ani pe piața clujeană și acoperă 21 de specialități medicale. Cifra de afaceri înregistrată în 2022 se ridică la 7,6 milioane de lei.

”Continuăm să investim în Rețeaua Sfânta Maria, al doilea brand din Grupul MedLife, prin intermediul căruia răspundem nevoilor pacienților care doresc să beneficieze, în special, de servicii în regimul asigurărilor de sănătate (CAS). Prin prelurea integrală a Policlinicii Sfântul Ilie și a pachetului majoritar al clinicii Union Medical ne consolidăm prezența la nivel național. (...) Atât clinicile, cât și laboratoarele Sfânta Maria oferă servicii la standarde înalte, iar prin colaborarea sinergică între cele 2 rețele medicale, MedLife și Sfânta Maria, vom putea veni în sprijinul unui număr și mai mare de pacienți, într-un mod eficient și integrat”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

"Accelerăm dezvoltarea Rețelei Sfânta Maria la nivel național, atât prin achiziții, cât și prin dezvoltare organică. Avem, probabil, cel mai mare număr de medici de familie și specialiști în contract cu CAS la nivelul municipiului București și suntem în top 3 la nivel național, dar și o impresionantă rețea de laboratoare ce oferă analize decontate de asigurarea publică. În următorii 3 ani, ne propunem să acoperim toate județele țării și căutăm activ parteneri locali alături de care să atingem acest obiectiv ambițios", a declarat Cristian Sas, Director Executiv Rețeaua Sfânta Maria, parte a Grupului MedLife.

Cu o prezență pe piața românească de 6 ani, brandul medical Sfânta Maria oferă o gamă variată de servicii medicale, având ca focus, în special, serviciiile decontate prin sistemul național de asigurări de sănătate. Cu peste 50 de unități medicale, obținute prin achiziții și dezvoltări organice, rețeaua Sfânta Maria activează în 12 județe din țară.

Comenteaza