MedLife a cumpărat Clinica Badea din Cluj

MedLife a cumpărat Clinica Badea din Cluj
Clinica de patologie abdominală din Cluj-Napoca a intrat în portofoliul Medlife | Foto: Badea Medica
MedLife a cumpărat Clinica Badea din Cluj
MedLife a cumpărat Clinica Badea din Cluj

Operatorul de sevicii medicale MedLife se extinde în Cluj-Napoca și anunță achiziția Centrului de Excelență Badea Medica. Compania este în discuții cu alți operatori din România, dar și din țările învecinate pentru a-și extinde prezența.

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din Romania, a efectuat preluarea pachetului majoritar (65%) al Centrului de Excelență Badea Medica (Badea Medical SRL Cluj). Centrul oferă servicii medicale, axate în principal pe segmentul de patologie abdominală, dar care acoperă și alte tipuri de afecțiuni.

Aici pacienții accesează consultații clinice de specialitate de gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, terapia durerii, oferite de o echipă de coordonată de medicul Radu Badea.

„Clujul reprezintă unul dintre cele mai importante puncte de interes în planul nostru de dezvoltare. Am deschis prima dată în acest oraș un laborator de analize şi un centru de medicină a muncii, iar apoi ne-am extins cu o clinică de mari dimensiuni - Hyperclinica MedLife. În urmă cu doi ani am adăugat și partea de servicii spitalicești, odată cu intrarea în acționariatul Spitalului Humanitas.

Pentru că ne dorim să punem la dispoziția pacienților o gamă și mai largă de servicii, dar și abonamente personalizate zecilor de mii de clienți din companii, am decis să facem echipă cu specialiștii de calibru ai Centrului de Excelență care să ofere servicii integrate, la cele mai înalte standarde. Vom continua programul de achiziții în Romania și în țările învecinate aflate în prospecție, urmând planul anunțat către investitori și acționari”, spune Mihail Marcu, președintele MedLife.

“Faptul că devenim parte din cel mai mare grup de pe piața serviciilor medicale private din Romania și că împărtășim aceleași valori ne onorează și ne încurajează să fim și mai buni. Vom avea prilejul și oportunitatea de a dezvolta afacerea și de a face un pas important în evoluția companiei. În felul acesta vom avansa în complexitatea actului medical și le vom oferi pacienților cele mai bune condiții și soluții la solicitările lor”, a declarat Radu Badea, fondatorul Badea Medica.

Achiziționarea pachetului majoritar Badea Medica reprezintă a 23-a achiziție derulată pană de grupul MedLife, ultima fiind anunțată în ianuarie: Rozsakert Medical Center (Ungaria). MedLife a încheiat primul trimestru din 2019 cu o cifră de afaceri consolidată de 224 de milioane de lei, în creștere cu 27% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru perioada următoare, compania a anunțat un program de achiziții în România și în regiune. Dacă va reuși implementarea tuturor proiectelor anunțate, există premise ca MedLife să depășească pragul de 200 milioane de euro în 2019.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România și una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est. Acțiunile sale sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată administrată de BVB. Din 2009 încoace a deschis sau a achiziționat 129 de unități medicale.

Societatea cu sediul în București a înregistrat o cifră de afaceri de 379 de milioane de lei, dar o pierdere netă de 2,5 milioane. Aceasta avea 1.745 de angajați. Principalii săi acționari erau Mihail Marcu (19,05%), Mihaela Cristescu (14,65%), Nicolae Marcu (13,61%), conform platformei Termene.ro.

Principalii operatori pe piața serviciilor de sănătate din România erau Centrul Medical Unirea (5,52%), MedLife (5,50%), Sanador (4,20%), Fresenius (4,01%) și Diaverum (3,72%).  

Comenteaza