Munca la negru costă. Amenzi de aproape 4 milioane de lei, la Cluj

Munca la negru costă. Amenzi de aproape 4 milioane de lei, la Cluj
| Foto: Arhiva

Inspectorii de muncă ai ITM Cluj au acordat, în primele șase luni ale anului, peste o sută de amenzi pentru munca nedeclarată.

Inspectorii de muncă ai ITM Cluj au efectuat, în primul semestru al acestui an, 2.165 controale în domeniul relaţiilor de muncă  şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, din care 1.325 au vizat depistarea muncii fără forme legale de angajare.

Inspectorii au acordat 470 amenzi pentru diverse nereguli constatate, din care un umăr de 107 amenzi au fost aplicate pentru munca nedeclarată. Astfel, din valoarea totală a amenzilor aplicate, de 4.961.700 lei , 3.750.000 lei au fost pentru "munca la negru".

De asemenea, în urma unor controale desfășurate, de ITM Cluj, la un număr de 22 de angajatori din judeţ, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă la unitățile care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încățăminte, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 7.500 lei la 2 angajatori, pentru lipsa echipamentelor individuale de protecție și pentru lipsa ventilației la locurile de muncă, unde se desfășoară activități cu substanțe periculoase.

 

Comenteaza