NTT DATA Romania menţine nivelul de fluctuație a angajaţilor la 6%

NTT DATA Romania menţine nivelul de fluctuație a angajaţilor la 6%
| Foto: NTT

"Ne găsim în situația de a purta o “bătălie” permanentă pentru atragerea și retenția celor mai talentați specialiști de pe piață. Există constant peste 100 de poziții deschise, în toate zonele de business și tehnologie, iar până la sfârșitul anului fiscal 2018 estimăm un număr de 1800 de colegi”, a declarat Daniel Metz, CEO al NTT DATA Romania.

La nivel global distribuţia populaţiei din punct de vedere a vârstei este tot mai echilibrată. Până nu de mult, structura populaţiei tindea să aibă o formă grafică piramidală, deoarece populaţia tânără rămânea mereu majoritară. Acum însa poate fi sugerată grafic printr-o structură tip dom. În mediul de bussines structura de vârstă este foarte importantă, deoarece arată sănătatea şi vigoarea unei companii prin prisma resursei umane. O structură organizaţională care la baza piramidei este tânără și energică, poate asigura companiei o creştere organică şi stabilă, se arată într-un comunicat al companiei.

În cadrul companiei NTT DATA Romania se caută constant tineri, pregătiți să crească și să se dezvolte profesional. Oameni cu ambiții dincolo de confort și pasivitate, care vor să fie parte a unor abordări de tip disruptiv, îndrăznețe și inovatoare. Astfel compania are la bază o structură organizaţională de tip piramidal, cu o medie de vârstă de 32 de ani şi un nivel de senioritate care invită la o structură de leadership orizontală, fiind astfel o organizaţie agilă şi inovatoare.

„În momentul actual echipa NTT DATA Romania este formată din circa 1700 de colegi. În contextul unui focus pe categoria de proiecte premium, care oferă valoare adăugată clienților prin intermediul complexității și inovației aplicate, așteptările de la viitorii angajați, au crescut. Nivelul de senioritate este de asemenea un punct esențial pentru dezvoltarea și livrarea acestui tip de proiecte. Ne găsim astfel, în situația de a purta o “bătălie” permanentă pentru atragerea și retenția celor mai talentați specialiști de pe piață. Există constant peste 100 de poziții deschise, în toate zonele de business și tehnologie, iar până la sfârșitul anului fiscal 2018 estimăm un număr de 1800 de colegi” a declarat Daniel Metz, CEO, NTT DATA Romania.

Compania are o echipă echilibrată din punct de vedere demografic, formată din 1700 colegi cu o medie de vârstă de circa 32 ani, din care 63% bărbaţi și 37% femei. Într-un procent majoritar de 78,4% se găsesc angajaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, fiind urmaţi de cei cu vârste între 30 și 40 ani cu un procent de 17,6%. Echipa NTT DATA Romania reuşeşte să se dezvolte constant printr-o capacitate de retenţie mare, păstrând fluctuaţia sub nivelul de 7.5% în ultimii ani. Anul acesta, printr-o prioritizare a strategiei de atracţie de personal, recrutare, engagement şi vânzări, fluctuaţia s-a păstrat sub 6%. În ultimii 3 ani numărul membrilor echipei a crescut semnificativ, de la 800 la 1700 în acest moment, fiind estimaţi 1800 până la finalul acestui an fiscal (Martie 2019).

În contextul general din piaţa resurselor umane, în care capacitatea de absorbţie a tinerilor este tot mai dificilă, scăderea numărului de absolvenţi este semnificativă (conform Institutului Naţional de Statistică) şi în care concurența este acerbă, devine tot mai evidentă nevoia de reinventare organizaţională şi adaptare în vederea găsirii celor mai bune soluţii şi strategii de dezvoltare a echipei.

NTT DATA Romania este implicată în diverse proiecte educaţionale în vederea susţinerii şi pregătirii viitorilor profesionişti în domeniul IT. În cadrul Universităţii Babeș-Bolyai, compania susţine patru linii de studiu, un program de licență în limba germană, două programe de masterat și un program postuniversitar de reconversie profesională. De asemenea NTT DATA Romania se implică şi în alte proiecte educaţionale şi acţiuni CSR care au ca scop educarea şi dezvoltarea competențelor în zona digitală.

NTT DATA Romania este furnizor și integrator de soluții și sisteme IT complexe având o echipă de peste 1700 de specialiști în România și Serbia, specialiști care activează pe proiecte diverse în industriile Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector & Utilities, Retail, Transportation & Logistics.

Portofoliul companiei include o gamă variată de servicii precum: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare, asigurarea calității, consultanță IT și de business, servicii de securitatea informației și infrastructură etc.

NTT DATA  – Trusted Global Innovator face parte din grupul NTT (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii ICT (Information and Communication Technologies) la nivel global, cu peste 283000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT.

Comenteaza