O persoană fizică a cerut insolvența Ministerului Finanțelor

O persoană fizică a cerut insolvența Ministerului Finanțelor
| Foto: RTV

La Tribunalul Bucureşti a fost înregistrat un dosar prin care Flavius-Decebal Olteanu (43 de ani) a solicitat insolvenţa Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

În aceeaşi zi, orădeanul a deschis dosarul nr. 12795/3/2018, care are ca obiect “alte cereri”, iar calitatea de pârât îi revine statului român prin MFP – Direcţia Generală de Trezorerie şi Datorie Publică, potrivit portalului insolvențelor Supervizor. Acesta pare a fi “un bonus” la dosarul nr. 35079/3/2016, prin care Olteanu revendică bani de la MFP – DGTDP. Cel mai probabil, solicită sute de milioane de lei, după cum rezultă dintr-un alt dosar, în care reclamantul a avut câştig de cauză.

Este vorba de dosarul nr. 5520/3/2018 (“obligaţia de a face”), în care s-a pronunţat următoarea sentinţă: “Acordă părţii (Flavius-Decebal Olteanu) beneficiul ajutorului public judiciar sub forma reducerii taxei judiciare de timbru de la 56,5 milioane la suma 56.568 de lei. În condiţiile în care taxa de timbru reprezintă 10% din valoarea solicitată, rezultă că Olteanu consideră că trebuie să primească de la MFP 565 de milioane lei (121 milioane euro).

“Deşi prin această sentinţă a “câştigat” 56.512.387 lei, bihoreanul a depus o cerere de reexaminare, respinsă de către Tribunalul Bucureşti. Se pare că această decizie a instanţei şi imposibilitatea de a achita 56.568 de lei l-au înfuriat pe Olteanu atât de tare încât a depus cererea de insolvenţă împotriva MFP.

Chiar dacă foarte probabil se va găsi un motiv întemeiat sau doar o chichiţă pentru respingerea cererii (nu se poate judeca în baza legii nr. 85/2014, de exemplu), va fi interesant de urmărit evoluţia războiului cu MFP deoarece bihoreanul pare hotărât să nu renunţe”, menționează portalul. 

Comenteaza