Oamenii de afaceri germani vor o curte independentă de arbitraj în afaceri: "În România procesele se întind pe mai mulţi ani"

Oamenii de afaceri germani vor o curte independentă de arbitraj în afaceri:
Oamenii de afaceri germani din Ardealul de Nord vor o „curte independentă de arbitraj" şi îşi susţin propunerea la Cluj.
">

Curtea independentă de arbitraj ar urma să fie o „alternativă la instanţele judecătoreşti din România", spun reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană din Bucureşti. „Avantajul Curţii permanente şi independente de arbitraj este câştigul de timp prin durata relativ scurtă a soluţionării litigiilor. Din punctul de vedere al antreprenorilor, un argument important îl reprezintă şi independenţa asigurată pentru includerea convenţiei arbitrale în contracte", spun aceştia. Litigiul ar urma să fie soluţionat într-o singură instanţă, în cel mult câteva luni, „în comparaţie cu procesele juridice obişnuite, care se pot întinde adesea pe mai mulţi ani în România".

Noua instanţă pentru oamenii de afaceri va fi prezentată în 17 mai şi la Cluj, la hotelul Royal Classic din Gheorgheni. Aici vor fi prezentate modul exact de funcţionare, speţele pentru care poate fi convenit arbitrajul, durata procedurii şi modul de asigurare a validităţii sentinţei în ceea ce priveşte executarea.

Comenteaza