Panemar a decis să iasă din Cluj. Se extinde la Oradea
- Scris de Ziua de Cluj
- 19 Feb 2019, 09:10
- Economie
- Ascultă știrea

Reţeaua de magazine de produse de panificaţie Panemar, înfiinţată de antreprenorul Nicolae Chiorean, face primul pas în afara judeţului Cluj şi a deschis un magazin la Oradea, urmând să se consolideze pe această piaţă. Principalul concurent clujean, La Casa, se va limita la regiunea Transilvaniei.
Planurile urmăresc creşterea numărului de locaţii după ce a acoperit judeţul Cluj cu 40 de magazine, însă antreprenorul spune că nu ţinteşte o extindere agresivă, conform ZF. Compania are peste 600 de angajaţi.
„Ne-am extins, am deschis un magazin la Oradea, este o reuşită, a fost bine primit, oamenii sunt mulţumiţi. Vom mai deschide încă două magazine la Oradea, avem spaţiile închiriate. Nu vom face extindere în mod agresiv, nu va fi o explozie. Dorim să facem un pas înainte atunci când cel anterior este bine consolidat. Extinderea este o prioritate, dar vrem să fie una temperată“, a spus pentru ZF Nicolae Chiorean.
Panemar deţine şi o fabrică proprie, cu o capacitate de producţie de 25 de tone de pâine pe zi şi 5,5 tone de produse de patiserie. În 2018, firma a încheiat cu afaceri de 76,1 milioane de lei, o creştere de 18% faţă de anul anterior. Compania şi-a păstrat aceeaşi rată de creştere în ultimii doi ani, după cum arată datele publice.
Omul de afaceri clujean Dorel Goia, care controlează lanțul de restaurante și brutării La Casa, a declarat că va restrânge aria de dezvoltare la regiunea Transilvaniei. Lanţul a fost lansat pe piaţă în 2014 şi a ajuns între timp la 46 de unităţi, toate operate în zona Transilvaniei, în 13 oraşe din opt judeţe.
„Nu mergem mai departe pentru că este greu de gestionat un astfel de business de la distanţă. Dacă ne îndepărtăm, apar problemele de aprovizionare şi logistică. Nu găsim spaţii bune în care să mergem cu conceptul La Casa, cele mai bine poziţionate spaţii sunt deja ocupate de case de pariuri şi farmacii. Aceste două tipuri de businessuri plătesc şi cele mai mari chirii, modelul lor de afacere permiţând acest lucru“, a menționat Dorel Goia.
Restaurantele sunt amplasate în clădirile de birouri din zonă, pe când brutăriile sunt prezente în spaţii stradale. Din totalul celor 46 de unităţi, 11 sunt restaurante, iar restul de 35 sunt magazine-brutării ce vând produse de panificaţie, brutărie şi cofetărie.