Patronul Wonderland Cluj, lecții de business cu suflet. Ce face pentru tinerii crescuți în orfelinate, de care statul se spală pe mâini la 18 ani

Patronul Wonderland Cluj, lecții de business cu suflet. Ce face pentru tinerii crescuți în orfelinate, de care statul se spală pe mâini la 18 ani
| Foto: Darius Mârza, fondatorul Wonderland, invitat la ZIUA LIVE

O inițiativă privată, care aparține lui Darius Mârza, patronul resortului Wonderland de lângă Cluj-Napoca, din comuna Feleacu depășește de departe implicarea statului în tranziția copiilor din orfelinate la viața de adult. 

Statul Român nu a gândit în anii `90 trecerea de la copil la adult. La 18 ani, acești copii plecau, iar Statul Român se spăla pe mâini. Deveneau adulți și plecau fiecare în treaba lui. În ultimii ani, legislația s-a modificat puțin. Tinerii care părăsesc sistemul de protecție primesc niște bani, 3 salarii, cu care, pentru o perioadă scurtă de timp, dacă se încadrează în muncă, se pot descurca, a explicat situația, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița, Daniel Tămaș, la Bistrițeanul Live.

Acesta a vorbit și despre o inițiativă privată, care aparține lui Darius Mârza, patronul resortului Wonderland de lângă Cluj-Napoca, din comuna Feleacu. Se pare că omul de afaceri vrea să se implice și să-i sprijine pe tinerii care părăsesc sistemul de protecție din județele Timiș, Satu Mare, Maramureș, Cluj și Bistrița-Năsăud.

Patronul complexului Wonderland de lângă municipiul Cluj-Napoca vrea să ajute tinerii care au crescut în centrele de ocrotire ale statului să devină adulți funcționali. Darius Mârza le oferă cursuri de calificare și vrea să îi angajeze după ce pleacă din sistemul de protecție socială în complexul său. Tot acolo, tinerii ar urma să primească o locuință.

Omul de afaceri darius Mârza ar fi vizitat deja toate Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pe care vrea să le sprijine. Acesta ar dori să ducă copiii la Wonderland, să organizeze cursuri de bucătar, de patiser, de frizer, după terminarea cursurilor și ieșirea din sistem să îi angajeze la Wonderland, la Cluj. Să le ofere loc de muncă și locuință. Un proiect pe care puțină lume l-ar mai face, să ajute acești copii.

”L-am întrebat care e rațiunea pentru care vrea să ajute acești copii. A spus că a primit un dar de la Dumnezeu, pe care vrea să-l întoarcă către acești copii din sistemul de protecție. Mi s-a părut un lucru extraordinar”, a mai transmis Daniel Tămaș pentru Bistrițeanul

CITEȘTE ȘI: Antreprenorul clujean Darius Mârza: “Nu am avut niciodată bani, doar idei. Am început Wonderland cu 500 de euro“

Comenteaza