Pleacă Odeon. Vine Cinema City

Pleacă Odeon. Vine Cinema City
Cinema City va digitaliza integral cinematograful din Polus Center, după ce operatorul sălilor din Iulius a preluat şi spaţiile din celălalt mare complex comercial.

Cinema City, prezent în Iulius Mall din 2008, şi-a afişat logoul şi pe cinematograful din Polus, aşa că primele modificări au devenit vizibile chiar în perioada Festivalului Internaţional de Film Transilvania. TIFF are proiecţii în ambele multiplexuri din oraş, din Polus Center şi din Iulius Mall.

Începând cu 31 mai, operatorul Odeon Cineplex şi-a încetat activitatea în incinta Polus, iar Cinema City a preluat de la această dată operarea cinematografului. „Cinema City a fost abordată cu ceva timp în urmă de către managementul mallului, care a oferit posibilitatea de a prelua spaţiul cinematografului începând cu data de 31 mai. În urma stabilirii unui acord cu reprezentanţii mallului, Cinema City a preluat spaţiile şi a început să funcţioneze din această dată. Cinema City România s-a angajat în a aduce cinematograful la cele mai înalte standarde, iar cel mai mare pas va fi digitalizarea în proporţie de 100% a sălilor de cinema până la sfârşitul lunii iunie. Înainte de această preluare, cinematograful funcţiona cu doar trei proiectoare digitale", a declarat managementul Cinema City.

Primul multiplex Odeon din România a fost inaugurat oficial în ianuarie 2009, în incinta Polus Center, investiţia ridicându-se la opt milioane de euro. Odeon Multiplex ocupa 2.986 mp, cu o capacitate de 1.640 de locuri în opt săli. Celălalt multiplex din Cluj, Cinema City, din Iulius Mall, dispune de 10 săli cu 1.670 de locuri. Cinematograful a fost deschis pentru public din 24 octombrie 2008. De la finalul lunii mai, ambele cinematografe multiplex din cele două mari centre comerciale ale oraşului sunt operate de aceeaşi companie. Cinema City România este parte a Cinema City International, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrală şi de Est. Compania deţine un lanţ de cinematografe Cinema City şi IMAX în Polonia, Ungaria, Cehia şi Bulgaria. În România, compania operează în 17 locaţii în Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Mallurile aduc multiplexurile
Polus Center Cluj are o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp şi înglobează 186 de magazine, printre care un multiplex cu opt săli de cinema şi un hipermarket Carrefour. Complexul este deţinut de grupul austriac Immofinanz şi se află în administrarea EHL Real Estate România. Iulius Mall Cluj, afacere a ieşeanului Iulian Dascălu, a fost inaugurat în noiembrie 2007, în urma unei investiţii de 75 de milioane de euro. Suprafaţa desfăşurată este de 155.000 mp, ce include şi clădirea de birouri.

 

 

Comenteaza