Polonia, Bulgaria și România, cu cele mai mici prețuri la carne din UE
- Scris de Ziua de Cluj
- 23 Aug 2017, 17:09
- Economie
- Ascultă știrea
Danemarca a avut,în anul 2016, cele mai mari prețuri la carne din rândul statelor membre ale UE, cu aproape 40% mai mari decât media, la polul opus cele mai mici prețuri la carne din UE fiind în Polonia, cu 47% mai mici decât media europeană, urmată de Bulgaria, cu 44% mai mici decât media, și România, unde prețurile la carne sunt cu 41,1% sub media din UE, scrie Agerpres.
Printre state membre unde prețurile la carne sunt semnificativ mai mari decât media din UE sunt Austria, cu 37% peste medie, Suedia, cu 34,5% peste medie, și Franța, 31,1% peste medie.
Dacă se iau în calcul toate țările din Europa, nu numai statele membre UE, cele mai mari prețuri la carne sunt în Elveția, cu 157% peste media din UE, iar cele mai mici sunt în continuare în Polonia, mai mici chiar decât în Albania sau Macedonia.