Preţul apartamentelor din Cluj creşte cu 0,2% într-o lună dar scade cu 7% într-un an

Preţul apartamentelor din Cluj creşte cu 0,2% într-o lună dar scade cu 7% într-un an
Preţul apartamentelor din Cluj-Napoca a crescut uşor, cu 0,2%, în septembrie, dar a scăzut cu 7,1% în 12 luni, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro.

Preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca are în prezent valoarea de 964 euro/mp util, care este cu 7,1% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni.

Tendinţa de creştere a fost resimţită atât pentru apartamentele noi cât şi pentru cele vechi: preţul apartamentelor noi a înregistrat o creştere de 0,8% în ultimele treizeci de zile, însă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele noi sunt mai ieftine cu 10%.

În ce priveşte preţurile apartamentelor vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca, acestea au crescut cu 0,7% în septembrie, urcând de la 981 euro/mp la 988 euro/mp. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul apartamentelor cu trei camere, unde a fost constatată o scădere de 1,6%. Apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 1,5% în ultimele treizeci de zile, iar garsonierele au înregistrat o creştere de preţ de 1,4%. Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele vechi sunt cu până la 6,3% mai mici în comparaţie cu luna septembrie 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu trei camere.

 

Comenteaza