Primul automotor 100% românesc din ultimii 80 de ani va fi construit la Cluj VIDEO

Primul automotor 100% românesc din ultimii 80 de ani va fi construit la Cluj VIDEO
Primul automotor 100% românesc realizat în ultimii 80 de ani va fi construit la Cluj. Compania Remarul 16 Februarie a dezvoltat un concept de automotor creat în întregime în România, iar până la sfârşitul anului proiectul va fi gata de testare.

Cu o istorie de aproape 150 de ani, compania Remarul 16 Februarie a devenit un nume cunoscut pe piaţa reparaţiilor şi construcţiilor de vagoane şi locomotive. În ultimii ani, firma clujeană a fost implicată în mai multe proiecte de modernizare a unor locomotive, proces care presupune, practic, reconstrucţia acestora. Singurele lucruri care se păstrează sunt cutia şi şasiul. Restul componentelor interne, de la motor la partea electrică, sunt înlocuite cu altele noi, mai performante. Vezi ce spune despre automotor directorul Remarul, Florentin Bărbuceanu, în materialul video

Remarul "16 Februarie" a fost prima companie românească care s-a implicat şi în modernizarea automotoarelor. Cel mai recent exemplu este un automotor Diesel destinat Căilor Ferate Române.

După o colaborare cu francezii de la Bombardier, clujenii de la Remarul 16 Februarie au început să dezvolte propriul concept de automotor. Va fi primul construit 100% în România, după cel realizat de fabricile Malaxa în anii '30.

Automotorul construit la Cluj va fi dotat cu un grup de propulsie de ultimă generaţie şi va fi capabil să atingă viteze de până la 140 de kilometri pe oră. El va fi destinat transportului de călători pe distanţe scurte, dar are posibilităţi de extindere în funcţie de cerinţele clientului.

Remarul "16 februarie" este cea mai veche fabrică funcţională din Cluj. Citeşte aici un reportaj de pe campusul de 14 hectare al fabricii

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza