Producătorii de bere artizanală se reunesc la Cluj

Producătorii de bere artizanală se reunesc la Cluj
Unii dintre cei mai importanţi producători de bere artizanală din România vor fi prezenţi la final de săptămână în cadrul primului eveniment de profil organizat la Cluj.

Acesta va avea denumirea de Craft Beer Days, fiind un festival dedicat berii artizanale şi fabricilor independente din România şi va aduce la Cluj 10 producători de bere şi de cidru artizanal. Băuturile vor fi servite direct de către berari din standurile ce vor fi amenajate pe două terase din complexul studenţesc Hasdeu: Blend şi Studio 26. 
 
Printre producătorii care şi-au anunţat prezenţa se numără Zăganu, HopHead, HopHooligans, Bere a la Cluj, Bere Nemţeană, Three Happy Brewers, 1717 Artizanală, Sikaru sau Harvester Cider. La eveniment vor fi prezenţi şi doi bucătari renumiţi, Paul Adrian şi Claudiu Câmpean, cel din urmă, finalist al emisiunii TV Master Chef. 
 
Aceştia vor prepara gustări pe stilul mancării stradale, atât sâmbătă, cât şi duminică, iar atmosfera festivalului va fi completată de prezenţa unor DJ precum Le Minion, Digital Love şi Andrei Puiu. 
 
Festivalul este organizat de Beerologique, o platformă de date online dedicată berii artizanale din România. Aceasta centralizează cele mai importante evenimente şi informaţii relevante despre berile produse autohton, prin metode tradiţionale.
 
Berarii de după Ursus

 
După închiderea fabricii Ursus la Cluj au apărut mici producători preocupaţi de fabricarea berii artizanale. Ferencz Vigh produce patru sortimente de bere în Baciu, într-o unitate cu o capacitate de 3.500 l/lună, fiind livrată în butoaie de 20-30 l, mai ales în pub-uri şi restaurante locale, pentru a fi servită la halbă. 
 
Aceasta are un termen de valabilitate mai redus decât berea industrială. La Klausen Burger există o microberărie, iar o unitate de producţie va fi înfiinţată în zona industrială. În general, microberăriile produc între 1.000 şi 8.000 l, iar cele mai mari, precum Zăganu sau Terapia, ajung la 20.000 l.

Comenteaza