Profit bancar record în România: aproape un miliard de euro

Profit bancar record în România: aproape un miliard de euro
Banca Comercială Română (BCR) a realizat un profit net de 918,9 milioane de lei în anul 2015.

Pe baza rezultatului operaţional de 1,56 de miliarde de lei, BCR a realizat un profit net susţinut de eliberări de provizioane de risc, mulţumită rambursărilor aferente portofoliului de credite nepereformante, determinate de capacităţi sporite de procesare şi recuperare a acestora, precum şi de o situaţie economică mai bună. 

Ponderea împrumuturilor neperformante a scăzut la 20,2%, ca urmare a eforturilor de a îmbunătăţi calitatea portofoliului de credite performante. BCR a înregistrat o creştere a vânzărilor de credite noi: pe segmentul retail volumul celor în moneda naţională s-a ridicat la 5 miliarde de lei, pe segmentul corporate volumul celor noi înregistrate în bilanţ s-a ridicat la 3,6 miliarde.  

Cheltuielile au crescut cu 2,6% faţă de anul anterior, ca urmare a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii de operare a băncii. Raportul de solvabilitate a băncii era în 2015 de 19,6%.

“Am trecut printr-o transformare amplă, iar aceasta este vizibilă în îmbunătăţirea semnificativă a serviciilor pentru clienţi. În anul precedent, BCR a acordat peste 8 miliarde de lei credite noi în economie şi a scăzut ratele lunare pentru mai mult de 30.000 de clienţi. Credem că aceasta este calea corectă de urmat pentru o bancă”, a declarat Sergiu Manea, director general al BCR. 

BCR are 511 unităţi amplasate în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori din România, 2.600 de echipamente de plată, 12.000 de terminale pentru plăţile prin card la comercianţi.

Comenteaza