Revarsare de bunatati la Festivalul Alimentului. Studentii dau lectii marilor producatori GALERIE FOTO

Revarsare de bunatati la Festivalul Alimentului. Studentii dau lectii marilor producatori GALERIE FOTO
Studentii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj s-au prezentat joi în fata marilor companii de profil cu produse care amintesc nu doar de cele de pe vremea bunicii, dar si cu inventii în materie de productie alimentara.

Printre produsele expuse s-au numarat unt cu usturoi, pâine cu dovleac, foietaj cu pireu de castane, ciocolata cu fructe de mare, miere cu roscove, fursecuri cu naut, dulceata de ceapa si praz, suc de fructe cu zer, caramele care schimba gustul. „Am realizat un produs spumant din vin în amestec cu soc. Vinul este unul românesc, Feteascp, iar pe aceasta l-am combinat cu un concentrat de soc, dupa metoda Champagne”, spune studenta Adriana Bârsan. 

„Produsele realizate în acest an de studentii nostri au un nivel mai ridicat decât cele din anii trecuti. Pentru a intra pe piata, însa, acestea au nevoie de autorizare, cu proceduri deloc simple, dar si de un marketing adecvat. În general, 20-30% dintre absolventi sunt angajati de companii, tocmai de aceea am invitat reprezentantii acestora. Cu siguranta, firmele au ales cel putin 2-3 produse din cele expuse, dar conteaza mai ales tinerii care le-au creat.

Studentii pot sa îsi breveteze singuri produsele sau sa faca acest lucru prin intermediul universitatii noastre, pentru ca acest demers nu este deloc simplu. Ceea ce e mai important este ca începem sa ne întoarcem la traditii, în conditiile în care vedeti ca nu mai producem în România nici usturoi, nici fasole”, subliniaza Sevastita Muste, decanul Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor.

Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV, în colaborare cu Asociatia Specialistilor din Industria Alimentara din România, Asociatia Studentilor Stiinta si Tehnologia Alimentelor, CHR Hansen si Primaria Cluj-Napoca au organizat acest festival. În cadrul evenimentului, studentii Facultatii de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, specializarile: Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole, Ingineria Produselor Alimentare si Controlul si Expertiza Produselor Alimentare expun produsele realizate în cadrul proiectelor de licenta Vizitatorii pot gusta din toate produsele alimentare expuse, obtinute prin utilizarea unor tehnologii inovative si urmaresc promovarea unei alimentatii sanatoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Comenteaza