Foto „Safari cu urși” pe Transfăgărășan, noua modă în turismul autohton
- Scris de Ziua de Cluj
- 22 Aug 2024, 09:56
- Economie
- Ascultă știrea
În țara noastră sunt în jur de 8.000 de urși, dublu față de cât ar fi optim. Drept consecinţă, agențiile de turism s-au gândit să facă profit de pe urma acestei realităţi.
Turiștii, mai ales cei străini pot cumpăra o experiență de tipul „Safari cu urși” pe Transfăgărășan. Aceştia ar putea gusta o astfel de experiență, care durează 12 ore și costă peste o sută de dolari pentru un adult: „Safari cu urși lângă Cetatea Poenari”, notează adevarul.ro.
Turiștii, de prin toate colțurile lumii, sunt foarte încântați de experiență, majoritatea au pus alături de comentariile favorabile și poze cu urșii surprinși pe Transfăgărășan. „O mare oportunitate de a vedea urși bruni. Am văzut 10, inclusiv câteva mame cu puii lor (am mers în iulie). Turul este bine organizat și se desfășoară conform planului.”, a scris Julio, un vizitator din Guatemala, care a vizitat țara noastră la jumătatea lunii iulie.
"Am început devreme la punctul de întâlnire care a fost ușor de găsit. Apoi am făcut două ore de mers cu mașina și am văzut imediat primii urși lângă mașină. Mașinile sunt multivan moderne cu aer condiționat, care sunt cu adevărat confortabile. Nu știu câți urși am văzut în total, dar a fost o mulțime. Am văzut și câțiva pui lângă mașină. Opririle au fost și ele foarte interesante. Ni s-au spus povești despre Vlad, alias Fakenews Dracula și am avut suficient timp să luăm cina sus pe vârful muntelui. A fost suficient timp pentru a face poze cu priveliști uimitoare (!!!). Șoferii au fost foarte atenți, toată călătoria a durat 13 ore. Cu siguranță aș recomanda această experiență o dată în viață, ca cineva care a călătorit mult și a experimentat multe peste tot în lume", a scris un alt turist care a fost tot în luna iulie pe Transfăgărăşan.
„Descoperiți frumusețea drumului de munte Transfăgărășan, chiar dacă nu aveți propria mașină, în acest tur cu un grup mic din București. Înainte de a ajunge pe celebrul drum, vă veți opri pe drum la Cetatea Poenari pentru a afla istoria acesteia cu Vlad Țepeș. În munți, veți opri la punctele de vedere panoramice și o să vizitați Barajul Vidraru și Lacul Vidraru. Există o limită de șapte pasageri în acest tur în grup mic.”, sună anunțul de pe Tripadvisor.
„Vă garantăm că veți vedea urși bruni sălbatici, din mai până în octombrie.”, susțin organizatorii. „Pe drum vom întâlni urși bruni sălbatici.”, mai spun ei.
Amintim că în luna iulie a fost adoptată Legea prin care pot fi împuşcaţi 481 de urşi anual. Legea a fost adoptată în regim de urgenţă, săptămâna trecută, de deputaţi, în urma tragediei de pe Jepii Mici, din Munţii Bucegi, unde o tânără a fost omorâtă de un urs, în timp ce se afla în drumeţie.