Sindicaliştii, la Guvern pentru discuţii pe tema trecerii contribuţiilor sociale la angajat

Sindicaliştii, la Guvern pentru discuţii pe tema trecerii contribuţiilor sociale la angajat
Mai mulţi lideri sindicali, printre care şi preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, au ajuns, miercuri, la sediul Guvernului, surse guvernamentale declarând că aceştia vor discuta cu guvernanţii despre transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Mai mulţi lideri sindicali, printre care preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, dar şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, au ajuns, miercuri, la sediul Guvernului, surse guvernamentale declarând că aceştia urmează să discute cu guvernanţii despre transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Potrivit surselor citate, din delegaţia guvernamentală fac parte premierul Mihai Tudose, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, marţi, că Guvernul intenţionează să "îngheţe" salariile brute pentru o perioadă, în timpul căreia asigurările sociale vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Va fi o lege prin care aceste contribuţii vor fi transferate angajatului, iar angajatorul va trebui să păstreze un anumit nivel al salariului brut (...) Am făcut menţiunea că şi astăzi angajatorul din mediul privat poate decide să modifice contractul de muncă şi să diminueze sau să crească, după propria negociere cu angajatul această valoare salarială. Totodată, am făcut menţiunea că, după ce se va realiza această măsură legislativă, va fi introdusă şi o măsură tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar şi cel din mediul privat, să menţină un anumit nivel al salariului brut", a declarat Ionuţ Mişa, după audierea sa în cadrul Comisiei economice a Senatului.

Întrebat cum poate fi obligat un agent privat să menţină nivelul salariului brut, el a mai spus că va fi o dispoziţie legislativă prin care se va stabili ce va include salariul brut, inclusiv că va cuprinde celelalte sarcini fiscale pe care le plăteşte în prezent un angajator pentru un angajat.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza