News alert Softvision, cumpărată de americani. Străinii controlează primele trei companii IT din Cluj

Softvision, cumpărată de americani. Străinii controlează primele trei companii IT din Cluj
Compania înființată de Laurențiu Russo are 1.200 de angajați în România

A treia companie de tehnologia informației (IT) a Clujului, înființată de omul de afaceri Laurențiu Russo, va trece în portofoliul grupului american Cognizant. Tranzacția va fi perfectată până la sfârșitul anului.

„Este un pas spectaculos în istoria Softvision, ce a început în urmă cu 20 de ani în Cluj-Napoca, România. Traseul nostru va continua să fie abrupt ascendent și în acest rol de vârf de lance al Cognizant Digital Business (CDB). Succesul nostru este bazat în totalitate pe expertiza de neegalat a inginerilor noștri de software din România, iar acum Cognizant ne va aduce scala globală de care aveam nevoie. Vom continua să oferim soluții software de ultimă generație pentru marile branduri ale lumii”, anunță Laurențiu Russo, fondatorul  Softvision.

“Sinergia creată prin îmbinarea competențelor ambelor companii plasează Cognizant în topul celor mai renumite companii de software din lume, oferind clienților săi soluții inovative scalabile la cote globale. Garant al calității excepționale a produselor și serviciilor oferite, brandul Softvision și modul de operare al companiei, orientat spre clienți, oameni, proiecte și calitate, vor fi păstrate și după preluarea de către CDB”, conform conducerii Softvision.

“Pentru a fi competitivi în economia digitală, inovația, viteza de implementare, aplicabilitatea în business, metodele agile de dezvoltare și utilizarea tehnologiilor de ultimă oră sunt vitale pentru clieții noștri. Cultura Softvision, oamenii talentați, prezența globală, modelul de lucru format din echipe multidisciplinare se pliază perfect pe modul de lucru colaborativ al Cognizant, facilitând inițiative de complexitate ridicată”, consideră Gajen Kandiah, președinte al CDB.

Softvision oferă produse și soluții software inovative bazate pe tehnologii de ultimă generație, cu ajutorul a 2.850 de angajați, care își desfășoară activitatea în 11 țări. Din portofoliul de clienți fac parte Estee Lauder, Groupon, Macy’s, Goldman Sachs, Mozilla, Saks Fifth Avenue, Bloomingdale's, Seagate.

Cognizant este o corporație multinațională ce oferă servicii software, consultanță și soluții operaționale. Fondată în 1994, în SUA, este pe locul 195 în Top Fortune 500 și una dintre cele mai mari companii de servicii și produse digitale din lume.

Softvision a înființat recent două centre în București pentru care face angajări. Aceasta avea anul trecut o cifră de afaceri de 195 de milioane de lei, un profit de 14,7 milioane și 1.139 de angajați, conform Ministerului Finanțelor Publice.

Compania era în 2017 pe locul trei în județul Cluj în sectorul IT, după Endava (afaceri de 384 de milioane de lei) și NTT DATA România (238 de milioane). În timp ce Alfa Global Solutions a fost integrată în grupul britanic Endava, iar fosta EBS România a intrat acum șase ani în grupul japonez NTT.   

A cumpărat actualul Hilton DoubleTree

Laurențiu Russo a cumpărat actualul hotel Hilton DoubleTree, fost City Plaza, care a intrat sub umbrela celebrului lanţ internaţional. Hotelul de pe str. Sindicatelor a făcut obiectul unei tranzacţii de 10 milioane de euro, în care pachetul de control a trecut de la omul de afaceri Sorin Dan, cel care l-a înfiinţat, la Laurenţiu Russo. Ulterior, hotelul a intrat în renovare, pentru a îndeplini standardele Hilton. Unitatea turistică are 85 de camere și un centru de conferinţe cu 440 de locuri.

Comenteaza