Sondaj la muncă în preajma Halloween-ului. Ce îi sperie cel mai tare pe angajații români

Sondaj la muncă în preajma Halloween-ului. Ce îi sperie cel mai tare pe angajații români

O firmă de recrutare a întrebat angajaţii români care sunt principalele lor temeri cu privire la job.

În preajma Halloween-ului, platforma de recrutare online bestjobs a întrebat angajaţii români care sunt principalele lor temeri cu privire la job, iar cei mai mulţi dintre ei au menţionat o posibilă restructurare a companiei ce ar putea duce la concedieri (36%), scăderea salariului (27%), creşterea volumului de muncă (23%) sau lipsa de fonduri pentru prime sau cadouri de Crăciun (21%).

Lista temerilor este completată de o posibilă criză economică ce ar afecta veniturile companiei pentru care lucrează (18%), de creşterea obiectivelor/ţintelor impuse de conducere (13%) sau de numirea unor şefi mai duri (10%).

Cea mai înfricoşătoare sărbătoare a anului îi prinde pe angajaţii români cu coşmaruri la locul de muncă. Printre acestea se numără un salariu „fantomă” (35%), şefii „de coşmar” (15%), colegii „horror” (13%), programul de lucru „înfiorător” (12%), o activitate „de-şi blesteamă zilele… de lucru” (9%) sau demisia colegului/colegei „de suferinţă” (4%).

În ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi, respondenţii sondajului bestjobs spun că cel mai adesea le dau fiori pe şira spinării call-urile interminabile (28%), şedinţele individuale cu şefii (25%), prezentările live în faţa colegilor (11%) sau deadline-urile foarte strânse (7%). Alţi 4% dintre angajaţii intervievaţi au spus că zilele în care trebuie să-şi părăsească biroul de acasă şi să lucreze de la sediul companiei le provoacă spaimă.

Halloween-ul nu este o sărbătoare foarte populară în rândul companiilor româneşti. Doar 5% dintre angajatori organizează o petrecere cu această temă, deşi peste 70% dintre angajaţi sunt de părere că, reunindu-se cu această ocazie relaxată, atmosfera în echipă s-ar îmbunătăţi.

Provocaţi să aleagă în ce s-ar costuma dacă ar participa la o petrecere de Halloween la birou, respondenţii sondajului bestjobs au ales ca personaje pe şefii lor (41%), o personalitate din istorie (13%), un personaj dintr-un film de groază (9%) sau chiar într-un inspector al unei autorităţi a statului (7%).

Sondajul Bestjobs a fost realizat în luna octombrie, pe un eşantion de 743 de utilizatori de internet.

Comenteaza