TOP cele mai scumpe şi cele mai ieftine oraşe ale lumii în 2017. Capitala României, codaşă

TOP cele mai scumpe şi cele mai ieftine oraşe ale lumii în 2017. Capitala României, codaşă
Capitala României se află printrecele mai ieftine 10 oraşe ale lumii în 2017, într-un clasament realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) în funcţie de costului vieţii, la egalitate cu Kiev şi cu New Delhi.

Cel mai scump oraş al lumii este Singapore pentru al patrulea an consecutiv din cauza costului de a deţine o maşină, care este cel mai ridicat din lume. De asemenea, Singapore este pe locul al doilea în privinţa preţurilor hainelor. Este urmat de Hong Kong, Zurich, Tokyo şi Osaka.

În top 10 cele mai scumpe oraşe se regăsesc şi metropolele europene: Geneva (7), Paris (8) şi Copenhaga (10). New York este singurul reprezentant al Americii de Nord în top 10, coborând de pe locul şapte pe nouă, ca urmare a deprecierii uşoare a dolarului.

Raportul, care compară preţurile pentru 150 de produse din 133 de oraşe, mai arată că Londra şi Manchester au scăzut în clasament din cauza incertitudinilor provocate de Brexit şi de deprecierea lirei sterline. În acest an, Alma Ata, centrul de afaceri din Kazahstan, şi Lagos, din Nigeria, au fost clasificate ca cele mai ieftine oraşe din lume.

Mai multe AICI. 

Comenteaza