Top cinci agenţii imobiliare din Cluj-Napoca, în funcţie de cifra de afaceri

Top cinci agenţii imobiliare din Cluj-Napoca, în funcţie de cifra de afaceri
Piaţă imobiliară clujeană este în continuare una din cele mai importante din România după Bucureşti, datorită proiectelor rezidenţiale dezvoltate în ultimii ani, a interesului crescut pentru spaţiile de birouri şi a fluxului mare de companii străine de IT şi servicii care activează în oras.

Două companii imobiliare clujene au depăşit pragul de 100.000 Euro în 2011, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

Pe primul loc se afla agenţia imobiliară RE/MAX Grup de Lux cu o cifră de afaceri netă în 2011 de 196.707 Euro. Agentia îşi păstrează poziţia de lider, înregistrând o creştere de aproape 20 de procente faţă de 2010.

"Creşterea cifrei de afaceri în 2011 a fost oarecum previzibilă, având în vedere faptul că piaţa imobiliară clujeană a crescut uşor comparativ cu 2010. Poziţia de lider vine la fel ca şi în anii precedenţi în principal din clienţii corporate, pe segmentul birouri şi industrial agenţia nostră având o cotă de piaţă de peste 60%. Suntem eficienţi pe acest segment datorită experienţei acumulate, am reprezentat de-a lungul anilor şi reprezentăm în continuare exclusiv cele mai importante clădiri de birouri din Cluj şi avem o relaţie strânsă cu proprietarii acestora. În 2011 am adăugat portofoliului de clienţi nume ca Bombardier, Pentalog, FRS Global şi Thompson. În 2012 ne concentrăm în continuare pe dezvoltarea segmentului rezidenţial şi pe creşterea numărului de agenţi imobiliari" a declarat Andreea Miron, Marketing Manager RE/MAX Grup de Lux.

Pe locul doi se află, la fel ca şi în anii precedenţi, Edil Imobiliare, o altă agenţie cu tradiţie în Cluj-Napoca. Edil a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 156.324 Euro. Agenţia a tranzacţionat în principal apartamente şi case, segment pe care sunt specializaţi de 20 de ani.

Welt Imobiliare ocupă locul trei, cu o prezenţă constantă în top cinci de-a lungul anilor şi a înregistrat o cifră de afaceri netă în 2011 de 86.367 Euro, în creştere cu 34% fata de 2010.

O prezenţă nouă în top este agenţia Blitz Imobiliare, pe locul patru, care a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 77.045 Euro, preponderent din tranzacţii imobiliare pe segmentul rezidenţial.

Pe ultimul loc din top se clasează Pitas Imobiliare, o agenţie cu vechime în Cluj, care a înregistrat o cifră de afaceri netă de 60.790 Euro. Dintre toate agenţiile aflate în top cinci, Pitas este singura care a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri în 2011 comparativ cu 2010.

 

Etichete
Comenteaza