Tranzacțiile "cash" ieftinesc apartamentele la Cluj. Cumpără clienți din afara orașului, pentru închiriere

Tranzacțiile "cash" ieftinesc apartamentele la Cluj. Cumpără clienți din afara orașului, pentru închiriere
| Foto: Visit Cluj

În luna august 2019, piața imobiliară a luat un scurt moment de respiro, iar prețurile au scăzut ușor.

Astfel, conform Blitz Imobiliare, prețul mediu al apartamentelor de vânzare a scăzut cu 96 de euro comparativ cu luna iulie, de la 1.529 euro/mp la 1.433 euro/mp.

”Fiind o perioadă în care întâlnim preponderent clienți cu plata cash, marja de negociere a prețurilor este mai mare decât de obicei, iar proprietarii arată mai multă flexibilitate. Această influență a dus la o corecție a valorii indicelui Blitz. Cererile cel mai des întâlnite în luna august  au venit din partea clienților cumpărători din afara orașului care achizitionează imobile ca investitii pentru inchiriere, sau achiziții personale ale celor care locuiesc în afara țării”, a declarat Mihai Boia, Master Broker I Blitz: 

Cea mai semnificativă scădere a prețurilor cerute la vânzare a fost înregistrată în cartierul Plopilor, prețul mediu a scăzut cu 166 de euro, de la 1.804 euro/mp în luna iulie, la 1.638 euro/mp în luna august.  Alte scăderi de prețuri au fost înregistrate în cartierul Grigorescu, o diferență de 29 de euro, de la 1.409 euro/mp în luna iulie la 1.380 euro/mp în luna august, cartierul Mănăștur, o diferență de 27 de euro, de la 1.360 euro/mp în luna iulie la 1.333 euro/mp în luna august.
 

Chiar dacă per total prețul mediu de vânzare al apartamentelor a înregistrat o scădere în luna august, sunt cartiere care continuă trendul de creștere sistematică observat din primăvară. Astfel, cele mai mari creșteri de preț au fost înregistrate cartierele Iris, 112 euro, de la 1.311 euro/mp în luna iulie la 1.432 euro/mp în luna august,  Gruia cu 97 euro, de la 1.476 euro/mp în luna iulie la 1.573 euro/mp în luna august, Andrei Mureșanu cu 64 euro, de la 1.943 euro/mp în luna iulie la 2007 euro/mp în luna august.  Alte creșteri mai modeste de preț s-au înregistrat în cartierele Borhanci, Buna Ziua, Europa, Dâmbul Rotund, Gheorgheni, Mărăști sau Zorilor.

Prețul chiriilor continuă să crească 

Chiar dacă pentru multă lume luna august a fost luna concediilor, există o bază semnificativă de clienți interesați de un apartament în chirie, drept pentru care prețul acestui tip de oferte a înregistrat o creștere ușoară de 10 euro, de la 446 de euro în luna iulie, la 456 de euro în luna august.

Cea mai mare diferență de preț a fost în cartierele Între Lacuri, cu o creștere de 83 de euro/mp, de la 449 euro/mp în luna iulie la 582 euro/mp în luna august,  Borhanci cu o creștere de 78 de euro/mp, de la 440 euro/mp în luna iulie la 518 euro/mp în luna august, și Dâmbul Rotund cu o creștere de 72 de euro/mp, de la 312 euro/mp în luna iulie la 384 euro/mp în luna august.

 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza