Un nou job s-a inventat la Cluj: „responsabil cu fericirea angajaţilor”

Un nou job s-a inventat la Cluj: „responsabil cu fericirea angajaţilor”

Conducerea unei companii cu capital italian din Cluj a decis să angajeze un responsabil cu fericirea angajaţilor la locul de muncă.

Reprezentanţii companiei spun că unul dintre motivele pentru care au hotărât crearea acestui nou post este că, din cauza perioadei pandemice, oamenii au devenit din ce în ce mai retraşi, mai nesociabili. „Acum, când în sfârşit se vede luminiţa de la capătul tunelului, trebuie să ne adaptăm unui nou program de lucru, hibrid: work from home va fi cel mai probabil alternat cu lucrul (de) la birou. După o perioadă atât de îndelungată în care oamenii au lucrat din confortul propriei locuinţe, acum este necesar să se (re)adapteze noii realităţi, să (re)devină parte a echipei, să (re)descopere sentimentul de apartenenţă la o organizaţie. Iar aceste modificări este nevoie să le aducă satisfacţii profesionale şi personale, să îi facă fericiţi”, e opinia şefilor companiei, citati de adevarul.ro.

Rolul CHO este să descopere nevoile fiecăruia dintre colegi pentru a înţelege ce îi face fericiţi, dar şi pentru a le arăta că munca pe care ei o fac contează pentru echipă şi pentru companie. Mediul de lucru poate fi o sursă de satisfacţii profesionale şi personale dacă oamenii se pot dezvolta - nu numai din punct de vedere profesional, ci şi uman. Conducerea companiei subliniază că ideea nu este doar de a oferi condiţii bune de lucru, ci şi ca angajaţii să obţină satisfacţii personale în urma muncii lor. Fericirea angajaţilor la locul de muncă ar trebui să fie o prioritate pentru orice companie, indiferent de domeniul de activitate, mai spun ei.

 

Comenteaza