Vass: nicio măsură guvernamentală n-ar fi stopat plecarea Nokia

Vass: nicio măsură guvernamentală n-ar fi stopat plecarea Nokia
Nicio măsură guvernamentală nu ar fi stopat plecarea Nokia de la Jucu, crede consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass.

Boc s-a întâlnit ieri cu o delegaţie a companiei Nokia, întrevedere care a fost precedată de o întâlnire cu conducerea Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS).

Consilierul de stat pe probleme economice al premierului, Andreea Paul Vass, spune că decizia companiei de a închide fabrica de la Jucu până la sfârşitul anului este una pur managerială şi survine după ce aceeaşi companie a luat decizia de a închide fabrici şi în Germania şi Statele Unite ale Americii. "Astăzi, primul-ministru s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Nokia. Le-a adresat întrebarea dacă putem opri închiderea fabricii de la Jucu cu vreo măsură sau intervenţie guvernamentală. Răspunsul a fost foarte clar: nu. Guvernul nu putea opri închiderea fabricii Nokia de la Jucu", a subliniat Vass.

Angajaţii Nokia vor beneficia de plata salariilor până la închiderea fabricii în decembrie 2011, iar apoi de încă 3 salarii compensatorii, adică până în martie 2012. Nokia s-a angajat să suporte şi costurile unor programe speciale de reprofesionalizare şi cursuri de training.

 

Comenteaza