Vechile cartiere dau tonul scăderilor prețurilor de vânzare

Vechile cartiere dau tonul scăderilor prețurilor de vânzare
| Foto: Arhiva

Prețul apartamentelor de vânzare din Cluj, în iulie, a fost în scădere față de nivelul lunii precedente, indicele Blitz la nivelul orașului pentru acest tip de tranzacții fiind în coborâre cu 3,58%, până la valoarea de 1.615 euro. Această valoare reprezintă media valorilor pe metru pătrat din prețurile cerute la vânzare, la nivelul apartamentelor din Cluj-Napoca.

În special în rândul cartierelor ”tradiționale” s-a resimțit această scădere a prețurilor cerute pentru apartamentele de vânzare. Cartierul Grigorescu marchează cea mai abruptă evoluție cu o scădere de 13,3%, până la valoarea de 1446 euro/mp.

Evoluții similare în scădere, dar nu atât de marcante, s-au înregistrat în Mănăștur, cu o coborâre a indicelui de 9,76% până la 1.340 euro/mp și în cartierul Mărăști, cu o scădere de 6,67% ajungând la valoarea de 1.596 euro/mp. Zona centrală marchează o scădere modestă, de 1,06%, apartamentele de vânzare din aceast perimetru ajungând la 1.966 euro/mp. 

Specialiștii agenției Blitz Imobiliare raportează aceste scăderi la faptul că în aceste cartiere au manifestat o tendință de creștere graduală de mai multe luni, iar acum intervin niște corecții firești, deoarece proprietarii simt presiunea de a vinde proprietățile și arată mai multă flexibilitate și deschidere.

Pe de altă parte, s-au remarcat mici creșteri în alte cartiere, spre exemplu în Plopilor la apartamente de vânzare, cu o evoluție pozitivă de 3,59%, indicele Blitz ajungând la valoarea de 2.116 euro/mp pentru apartamente de vânzare. Evoluții mai reduse au fost în cartierele Iris, cu o creștere de 1,39%, până la valoarea de 1.390 euro/mp, și Zorilor, cu 0,96% evoluție pozitivă, la 1.689 euro/mp valoare medie.

În Florești prețurile au rămas relativ neschimbate în ultimele trei luni, în jurul unei valori medii de 936 euro/mp, această zonă fiind în continuare extrem de atractivă, atât ca preț mediu, cât și ca volum de oferte prezente pe piață.

Comenteaza