Viteză record pentru un tren CFR. Câți km a prins pe oră

Viteză record pentru un tren CFR. Câți km a prins pe oră
| Foto: CFR / Facebook

Un record de viteză de 210 km/h, pe linia de testări de viteză de la Făurei, a fost înregistrat de SRCF (Sucursala Regională de Căi Ferate) Galaţi.
 

Astfel, odată cu finalizarea lucrărilor de reparaţii, executate de specialiştii feroviari ai SRCF GALAŢI, pe Inelul Mare Făurei (13,7 km) s-a stabilit un nou record de viteză de 210 km/h, pe o linie de cale ferată din România.

CFR SA a desfăşurat în perioada 2 mai - 7 iunie 2023, cu personalul specializat al SRCF Galaţi, lucrările de reparaţii la suprastructura feroviară şi instalaţiile aferente liniei de contact pe Inelul Mare Făurei (13,7 km), iar joi s-a efectuat cursa de probă cu o locomotive a operatorului naţional de transport feroviar de călători, care a atins viteză maximă de circulaţie de 210 km/h, un nou record de viteză stabilit pe Inelul Mare de la Făurei, din cadrul Centrului de Testări Feroviare.

Lucrările de reparaţii au fost executate în regie proprie de SRCF Galaţi, cu personal specializat din cadrul SRLU Buzău şi Secţia IFTE 1 Galaţi, şi au constat în:

  • înlocuire traverse
  • buraj, nivelare longitudinală/transversală şi ripaj pe toată lungimea Inelului Mare (13,7 km)
  • profilare prismă de balast pe toată distanţă de 13,7 km
  • verificarea şi reglarea geometriei liniei de contact (zig zag faţă de axul căii ferate, înăltime faţă de nivelul superior al căii de rulare) la un număr de 276 de stȃlpi LC
  • lucrări de reparaţie a cablului colector între stȃlpii SBC
  • lucrări de reglare a pendulelor antivȃnt la 176 stȃlpi SBC.

Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978 şi este singurul Centru din România pentru încercări dinamice ale vehiculelor feroviare cu viteza maximă de 200 km/h.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza