Priviţi înapoi cu mândrie

Priviţi înapoi cu mândrie
CFR a obţinut o victorie istorică în faţa lui Manchester, dar Galata i-a umbrit bucuria.

„Manchester is my heaven". Când a citit mesajul arborat în tribună, probabil că Felgueiras a zâmbit. Era junior la Sporting Lisabona când a vizitat muzeul stadionului Old Trafford împreună cu Nani, colegul său. Au trecut anii şi Felgueiras intra pe terenul încărcat de istorie al lui United cu mănuşile în mâini, gata să-l blocheze pe Giggs, galezul ce continuă să le dea de lucru statisticienilor. Da, Manchester poate fi şi raiul echipei CFR. La 90 de minute distanţă se deschid porţile calificării în primăvăra Ligii Campionilor.

Cum să joci în faţa unei fiare adormite, satisfăcută de prada strânsă până acum? Să o stârneşti sau să încerci să nu o provoci ca să scapi cu viaţă? CFR a început agresiv partida cu United. Cinci sau şase fotbalişti îmbrăcaţi în verde au făcut presing în terenul advers. E „Teatrul viselor" şi spectatorii britanici păstrează liniştea de parcă ar fi la o piesă de Shakespeare. Galeria feroviară a profitat şi scandările s-au auzit şi pe gazon. Bastos a prins îndemnul la luptă şi a ratat prima ocazie! Giggs şi-a pierdut luciditatea, a pasat deseori greşit, englezii au părut relaxaţi. La fel a fost şi Felgueiras în minutul 21, când le-a dat emoţii colegilor cu o minge respinsă stângaci. CFR a acoperit bine terenul, a căutat golul cu devieri subtile. Nu s-au pierdut cu firea, nu au făcut pasul înapoi. Va veni şi golul? Nu, pentru că Sougou a fost blocat incredibil! Pe finalul primei reprize am asistat la o demonstraţie de forţă a lui United, care a irosit patru ocazii în două minute, în faţa unui Felgueiras inspirat şi atent. Între timp, Braga a deschis scorul şi la pauză CFR-ul e în obiectiv!!!

Repriza secundă a început cu două lovituri libere executate slab de englezi. Au aflat oare feroviarii în vestiar rezultatul de la Braga? Se vor mulţumi cu o remiză de siguranţă? Ne-a răspuns Luis Alberto, cu un gol pe care l-ar invidia şi Rooney. O bombă cu exteriorul, care a salutat şi bara înainte de a intra în plasă. Da, Manchester poate fi Raiul ceferiştilor. La Cluj ninge, dar în Anglia se vorbeşte de primăvară. Galata a egalat, dar Felgueiras încă rezistă împotriva unei trupe tot mai furioase. Luis Alberto îl ceartă pe Rooney pentru că United nu a aruncat balonul în afara terenului în momentul în care Rui Pedro a solicitat intervenţia medicului. Nici chiar intrarea lui Paul Scholes, pe finalul primei reprize, nu a sporit numărul acţiunilor periculoase ale gazdelor. Mai rezistă Braga, că Felgueiras şi-a păstrat sângele rece? Nu, Galata a înscris al doilea gol în Portugalia, galeria alb-vişinie a mai redus sonorul.

Nu e momentul tristeţii când învingi acasă la Manchester United! Chiar dacă Ferguson s-a gândit mai mult la derby-ul cu City, rezultatul va rămâne în istoria clubului din Gruia. Recordul Unirii Urziceni a fost depăşit, CFR a strâns 10 puncte în grupă pentru cei 10 ani de când formaţia a fost preluată de Arpad Paszkany! Campioana României nu a spus „Adio!" cupelor europene, ci doar un „La revedere". Luis Alberto a plecat cu mingea la vestiare, iar colegii săi şi fanii ceferişti, cu amintiri de neuitat. Nu aveţi de ce să fiţi trişti, ridicaţi capetele şi priviţi înapoi cu mândrie!

 

Etichete
Comenteaza