De ce am apelat la toți parlamentarii Partidului Naţional Liberal

De ce am apelat la toți parlamentarii Partidului Naţional Liberal
În mod normal, de după gratii, cel puțin sub aspect legislativ, decent este să taci. Chiar dacă te simți neîndreptățit fiindcă te afli acolo. Și, totuși, eu am decis să rup această lege nescrisă a tăcerii în raport cu membrii Partidului Naţional Liberal, parlamentari ai României. Și fac mai mult, chiar, decât atât. Fac trafic de influență.

Mă autodenunț. Mă autodenunț și fac trafic de influență rugându-i pe toți parlamentarii Marelui Partid Naţional Liberal, în frunte cu noul președinte, doamna Alina Gorghiu, să susțină, în această sesiune a forului legislativ, Legea Audiovizualului. O lege pentru care am muncit pe brânci aproape doi ani. Și nu am fost singurul. M-au ajutat mulți senatori și deputați, care au participat activ la dezbaterile pe care le-am organizat în întreaga țară și, în final, la București, astfel încât noul act normativ să fie cât mai bine pregătit și să devină un instrument cât mai eficient de reglementare în domeniul audiovizualului. Înțelegând cât de necesară este legea, Partidul Naţional Liberal a decis să o includă în programul politic.

Pentru acest proiect de act normativ, îmi permit să fac trafic de influență. Și să le adresez, tuturor celor care pot face acest lucru, rugămintea de a acționa, în interesul cetățenilor României, pentru promovarea noii legi. O lege care intră pe agenda acestei sesiuni parlamentare. Un al doilea proiect pentru care fac, de asemenea, trafic de influenţă, spre știința opiniei publice, este proiectul Legii Cinematografiei. Și acest act normativ a fost dezbătut cu cei mai mulți dintre specialiștii în domeniu, în mai multe sesiuni desfășurate în Parlament, la Comisia pentru Cultură și Media a Senatului.

Personal, nu mai am vreun alt interes mai mare decât cel al unui cetățean obişnuit, ca aceste două acte normative să fie promovate, aprobate în Parlament și să intre în vigoare. Dar acest interes al unui cetăţean obișnuit, fie el și întemnițat la Jilava, este, cred, suficient pentru a motiva demersul pe care îl fac.

Comenteaza