Vă mulţumim tuturor!

Vă mulţumim tuturor!
Pentru că ne citiţi zilnic în ediţia print, pentru că ne accesaţi pagina de internet www.ziuadecj.ro şi pentru că aţi fost alături de noi în cei cinci ani care au trecut din 22 octombrie 2004 până astăzi.

 Unii, aş putea să-i consider puţini, poate, au crezut încă de la început în noi, iar alţii, mult mai mulţi, au început să creadă în timp. Cert este că am crescut odată cu numărul de cititori şi încrederea Dumneavoastră. Astăzi, “cea mai bună echipă din presa clujeană” realizează un produs media de ţinută, un produs echilibrat şi influent. Am reuşit un lucru esenţial, după cinci ani nimeni nu mai poate să facă abstracţie de ZIUA de CLUJ atunci când face referire la presa clujeană. Suntem citiţi, iubiţi sau temuţi, dar, indiscutabil, respectaţi. ZIUA de CLUJ contează şi asigură informarea zilnică pentru cel mai mare număr de cititori ai unui ziar clujean.

 

 

Au apărut mulţi între timp, au încercat să ne detroneze şi au sfârşit în uitare sau noroi. ZIUA de CLUJ a rămas şi şi-a câştigat prestigiu şi respect de la an la an. Cu o echipă de oameni senzaţionali şi extrem de modeşti am reuşit să ducem ZIUA de CLUJ în vârf. Ne-am luptat cu nepăsarea autorităţilor privind  mutilarea cartierelor vechi ale Clujului de către dezvolatori imobiliari pentru care acest oraş a fost şi este doar o vacă de muls. Am atras atenţia încă din 2005 că fără o reacţie fermă şi unitară a politicienilor vremii şi fără o reacţie agresivă şi susţinută a presei clujene şi ardelene, proiectul Autostrăzii Transilvania va fi stopat şi anulat în favoarea Coridorului 4 pan-european.

 

Presa a reacţionat, politicienii clujeni au acţionat şi iată că, ce e drept, prin largul concurs al premierului de la Cluj, peste puţin timp vom circula pe autostradă în judeţul nostru. Am adus în atenţia opiniei publice marile proiecte imobiliare şi de infrastructură din judeţ, încercând să realizăm o dezbatere publică pentru buna cunoaştere a acestora. Am atras atenţia şi am introdus în spaţiul public clujean sintagma “blocuri între case”, atrăgând atenţia Primăriei că îşi asumă în mod public distrugerea spaţiilor urbane! L-am sprijinit, ca şi Dumneavoastră, împotriva tuturor în primele luni de mandat pe premierul de la Cluj, pentru că am crezut în valorile Clujului şi ale Transilvaniei.

 

Din păcate, în acest ultim caz ne-am cam grăbit şi, poate, înşelat. Am crezut, cel puţin ca în cazul premierului clujean, şi în Grupul de la Cluj, şi în şansa sa de a reforma PSD. Ne-am înşelat, cu siguranţă, şi în acest caz. Am încărcat personaje politice cu anumite calităţi pe care poate nu le aveau. Probabil, am crezut prea mult în Cluj şi în şansa sa de a dovedi României că Ardealul este altceva.

 

Cu voia Dumneavoastră, vom crede încă şi vom da şanse tuturor minţilor luminate ale Clujului şi Ardealului ce vor încerca să impună seriozitatea şi profesionalismul real în politica de Dâmboviţa. Vom rămâne echidistanţi ca produs media, chiar dacă în editoriale se vor regăsi şi simpatiile sau judecăţile personale ale semnatarilor.

 

Vom rămâne însă fideli cititorilor noştri, adică Dumneavoastră şi vom încerca să nu iertăm pe nimeni. Nu ne vom sfii să criticăm, aşa cum nu ne vom da înapoi să lăudăm gesturi sau iniţiative bune pentru comunitate din orice spectru politic ar veni acestea. Am învăţat să ne intereseze mai mult oamenii şi competenţele lor decât linia politică a unui partid sau altul. Pe scurt, vom încerca să nu vă înşelăm încrederea. Vă mulţumim pentru tot!

 

Comenteaza