Candidatul anti-politic

Candidatul anti-politic
Doctorul Oprescu şi-a anunţat ieri candidatura la Preşedinţia României.

 întreg discursul său, de altfel extrem de bine structurat, a fost un atac virulent la adresa clasei politice, la adresa sistemului de partide românesc şi în special la adresa liderilor politici. “Sunt Doctor şi de la un doctor oamenii aşteaptă tratament”, “România nu e pe drumul cel bun, e îngenunchetă de politicieni”, “Avem nevoie de un nou început, avem nevoie de unitate, de consens, de reconciliere naţională”. “Nimic din jurul nostru nu mai este frumos”. “Avem nevoie de demnitate”. “Singura soluţie este să le spargem gaşca”. “Acum 20 de ani, de Crăciun, ne-am luat raţia de libertate. Este momentul ca acum, să ne-o luăm din nou”.  “Din 22 de milioane de motive m-am decis să candidez la Preşedinţie”. “Fără obligaţii faţă de partide”.

 

 “Independent şi fără controlul partidelor”. “Mă voi lupta cu liderii partidelor, care au plănuit fraudarea alegerilor”. “Vreau o Românie normala”, “Cetăţenii României pot să şi zâmbească”, “în România mea trebuie să se cheltuie bani în mod transparent”. “Politica mea nu e dominată de ură”, “... miza vieţii concetăţenilor mei şi nu a unui partid”. “Avem nevoie de un nou început”. “Avem nevoie de unitate, consens şi reconciliere naţională”. “Avem nevoie de demnitate”. “Voi lucra cu întreaga societate”. “Nu mai vreau să auzim de mită, pile şi relaţii sau să fim afectaţi de frustrări ale liderilor partidelor”, “S-a ajuns aici pentru că oamenii politici din ţară au eşuat din 1989 până în 2009”, “Politicienii au călcat în picioare dorinţele celor care i-au votat”, “Conducerile partidelor politice au eşuat. Sunt toţi o apă şi un pământ”, ”Gata! Ajunge! România trebuie să renască! Aşa să ne ajute Dumnezeu.” ...acestea sunt doar o parte a celor rostite de către Doctor în discursul său de lansare a candidaturii.

 

Un discurs tăios şi motivant ca abordare strategică împotriva unor candidaţi ai unor partide sau a unuia susţinut de partid. Un discurs anti-politic ce urmăreşte a prelua corul celor nemulţumiţi sau scârbiţi de politică şi politicieni. Deloc puţini la număr. Un discurs ce se adresează în primul rând celor mulţi care nu fac parte dintr-un partid politic, respectiv acelora care sunt nemulţumiţi sau marginalizaţi de către propriile partide. Duşmanul numărul unu a României “visate”, potrivit discursului lui Oprescu sunt partidele şi politicienii. Politizarea excesivă a “justiţiei”, “sănătăţii”, “educaţiei” a fost înfierat în discursul candidatului independent Oprescu.

 

 Cu siguranţă discursul de lansare al Doctorului a generat fiori reci atât pe spatele unor candidaţi, cât şi pe al unor membri ai staffurilor de campanie a acestora. Oprescu muşcă votanţi din bazinul electoral al candidatului PSD, Mircea Geoană, din cei ai candidatului PNL, Crin Antonescu şi cu siguranţă inclusiv din votanţii candidatului PD-L, Traian Băsescu. Aparent, Doctorul a părut că vine de pe o altă planetă sau dintr-o bibliotecă. A uitata că este inventatorul celui mai urât reprezentant al clasei politice autohtone, reprezentant de seamă al imbecilităţii şi aculturalităţii dusă la extrem, Marean Vanghelie.

 

 Doctorul a încercat să ne facă să uităm despre implicarea numelui său în scandalul “mită pentru terasele din Herăstrău” sau a faptului că fiul său a fost acuzat că face afaceri de prea multe ori necurate în numele tatălui. Ca să nu începem să enumerăm şi rechinii imobiliari ai capitalei din care unii şi-au permis şă îi stea alături inclusiv ieri. Rămâne de văzut dacă Doctorul se va stinge repede sau va arde clasa politică...

 

Comenteaza