Băsescu, intoxicat cu plăcintă

Băsescu, intoxicat cu plăcintă
Îmi cer scuze încă de pe acum mamei mele, care, atunci când eram copil, mi-a atras atenţia în mod repetat să nu râd niciodată, să nu fac mişto şi nici măcar referire la numele celor din jur sau la aspectul fizic.

Mizez pe faptul că mama e în vacanţă şi nu poate citi abonamentul la ZIUA de CLUJ în acest moment. Penibilitatea discursului domnului preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost atât de evidentă aseară, încât mă obligă să uit de orice regulă de bună-cuviinţă şi chiar şi de cei şapte ani de acasă. în acest moment, este evident că preşedintele României este sau intoxicat de către serviciile secrete, sau consiliat prost de către colaboratorii apropiaţi.

 

în loc să facă referire la gestul de a arunca 630.000 de euro pe apa sâmbetei şi apoi de a demisiona în cele din urmă, ca o ultimă dovadă de demnitate, a doamnei Monica Ridzi, Traian Băsescu a lansat aseară noi atacuri la adresa presei în ansamblul ei, vectorizată de distinsul preşedinte doar prin prisma a doi proprietari de trust media, Sorin-Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu. Băsescu a încercat aseară, cum încearcă, de altfel, de vreo trei ani încoace, să incrimineze însăşi ideea de presă liberă şi jurnalişti independenţi în România anului de graţie 2009.

 

 Cel mai apreciat jurnalist român al ultimilor ani, Cristian Tudor Popescu, spunea aseară, în direct, pe Realitatea TV şi, imediat după, pe TVR, că Traian Băsescu a încercat să facă un sondaj despre cât de idioţi sunt românii, respectiv, despre cât de creduli mai sunt aceştia după aproape 5 ani de când s-au săturat să trăiască bine. Locatarul de la Cotroceni continuă lupta sa oarbă cu proprietarii de trusturi şi persistă zi de zi în a considera corpul jurnalistic doar o gloată de ciomăgari care răspund la chemarea mogulului.

 

 Pentru actualul preşedinte, la fel ca pentru Iliescu în 1996 sau Adrian Năstase în 2004, jurnaliştii nu sunt decât o şleahtă de spurcaţi care creează probleme. în sufletul său de comandant de navă sunt absolut convins că Traian Băsescu ar arunca fără prea mari regrete întregul corp jurnalistic din România peste bordul crucişătorului politic, cât mai departe de un ţărm salvator. Aseară, preşedintele românilor a reuşit să dovedească încă o dată că disperarea i-a anulat complet uzul raţiunii şi, prin atitudinea avută, a susţinut fără menajamente un ministru care a delapidat, care a săvârşit acte dovedite de abuz în serviciu şi corupţie.

 

 Pentru Traian Băsescu, Monica Iacob-Ridzi, ministru ce şi-a bătut joc de 630.000 de euro din bani publici, este curată ca lacrima şi este victima cârdăşiei dintre politicieni şi trusturile media. Investigaţia absolut exclentă a colegilor de la Gazeta Sporturilor, coordonată magistral de Cătălin Tolontan, nu face doi bani atâta timp cât de această acţiune jurnalistică au ajuns să se agaţe sau chiar să se folosească unii politicieni în strategiile şi acţiunile lor politice.

 

 Pentru Băsescu, aseară nu a contat că Monica Ridzi a “plătit” 75.000 de euro pentru o scenă plătită în prealabil de alţii. De asemenea, pentru preşedintele României nu a contat nici faptul că aceeaşi doamnă Ridzi a plătit cu 45.000 de euro nişte artişti care în realitate au costat vreo 7.000 şi au fost plătiţi cu adevărat de alţii. Singurul scop al intervenţiei uluitoare a preşedintelui României a fost să mai arunce un bocanc în credibilitatea unei prese care continuă să deranjeze.

 

Dar, revenind la noul ministru al Tineretului şi Sportului, numit aseară după demisia ministresei penale Ridzi, trebuie spus că numele acesteia este cel puţin generator de râsete înfundate. Luminiţa Sorina Plăcintă, un fel de pupilă a domnului vicepreşedinte al PDL, Gheorghe Flutur, a fost chemată să rezolve o problemă de serioasă credibilitate a unei instituţii în care fostul ministru ne-a oferit o sumedenie de gogoşi în ultimele 3 săptămâni. Rămâne de văzut dacă ministrul

 

Plăcintă îşi va transforma numele în renume, oferindu-ne nişte “poale-n brâu” moldoveneşti în următoarea perioadă sau va reuşi să anuleze numele uşor nefericit pe care îl poartă printr-o prestaţie care să nu ne ducă cu gândul la dospitul unor noi contracte oneroase în detrimentul boului de contribuabil român.

Comenteaza