Azi nu am păreri proprii, le repet pe ale altora

Azi nu am păreri proprii, le repet pe ale altora
“Stolojan recurge la un stil denigrator şi murdar, folosit odinioară de activiştii de frunte ai PCR, în timp ce colegul său Băsescu este un miliţian în comportament, educat de fostul regim în limbaj (...)

Preşedintele PNL a fost şeful unei reţele de trafic de copii în exteriorul ţării, iar în calitatea sa de apropiat al lui Ceauşescu, Stolojan a reluat vechile metode folosite la exportul de saşi şi de evrei şi le-a aplicat acum la exportul copiilor. Stolojan şi Basescu au minţit şi înşelat UE şi poporul român, compromiţând şansele României de a deveni parte a Europei până în 2007.

 

De aceea, ei trebuie raşi, bărbieriţi de peste tot, pentru că România nu mai poate să se afunde în această mocirlă. Semnalăm însă opiniei publice faptul că PNL şi PD sunt o buruiană rezistentă, dar pe care o vom stârpi la prăşila din 29 noiembrie. O să-i trimitem la plimbare şi pe anostul Theodor Stolojan, şi pe fanfaronul Traian Băsescu, şi pe traseistul Teodor Meleşcanu, şi pe semidoctul Eugen Nicolăescu, şi, cu atât mai mult, pe Cozmin Guşă, acest chihuahua al politicii româneşti.

 

Stolojan şi turma lui să se ducă dracului!? Oricum, vor trebui să fugă cu primul avion, dacă nu vor să inaugureze... un Jurassic Park, unde să expună trupurile îmbălsămate ale baronilor Alianţei Dezastru şi Anarhie” – extras dintr-un comunicat antologic al PSD, datat 23 august 2004. într-o notă de subsol, la final de comunicat, este făcută precizarea că întregul text este o compilaţie care are la bază cuvinte rostite sau scrise de lideri ai Alianţei DA. Un fel de expresie politică supremă a filosofiei de viaţă “ba pe-a mă-tii”.

 

Theodor Stolojan, prim-ministru desemnat în numele unei majorităţi probabile PD-L – PSD+PC: “PSD-ul este un partid care nu merită să mai vină la conducerea ţării, pentru că de câte ori a încercat să fie un partid mai bun, a eşuat. PSD susţine că se face un partid mai bun, dar revine cu aceiaşi oameni suspecţi de corupţie. Din acest motiv, pe 30 noiembrie eu vă rog foarte mult să mergeţi la vot! Veţi vota fiecare aşa cum veţi crede, dar gândiţi-vă bine: doriţi să-i vedeţi în Parlamentul ţării din nou pe aceşti oameni, care de câte ori au guvernat ţara, corupţia şi hoţia au înflorit în România?”

 

Vorbele au fost rostite la o întâlnire cu simpatizanţii din comuna Celaru (Dolj), din colegiul câştigat la pas de Mircea Geoană. în timpul alocuţiunii sale, în spatele d-lui Stolojan au apărut câţiva copilandri care fluturau un steag roşu cu textul: “Bine aţi venit în colegiul viitorului prim-ministru, Mircea Geoană!”

 

Cătălin Croitoru, ministeriabil al PD-L pentru portofoliul educaţiei: “Minciuna cea mai mare e că PSD e în opoziţie. PSD nu a pus la punct o metodă de bună guvernare, ci- prin grupul Tăriceanu- o metodă de delapidare fără amprente. PSD e Şcoala Naţională de Corupţie. PSD e adversarul Justiţiei şi legalităţii în România. PSD e inamicul nr.1 al modernizării României. Cetăţenii le vor cere nota de plată pe 30 noiembrie. PSD şi PNL trebuie să plătească la alegerile care vor pune capăt celui mai neruşinat dezmăţ la Guvernare!” Dezmăţ să fie, dar să ştim şi noi!

 

Textul unor materiale publicitare ale PD-L, din campania abia încheiată: “Te-ai săturat de guvernarea Tări-Geoană? Spune STOP PNL, PSD! Alege pentru TINE, NU pentru EI! Ei cu Ei, Noi cu Voi!” Hai, sictir!, mă scuzaţi...

 

Părerea mea e că evoluţia oamenilor politici este, pe alocuri, spectaculoasă. Primii care îmi vin acum în minte sunt trei foşti premieri:

- Adrian Năstase: Ministru –> prim-ministru –> blogger, între timp nepot al unei mătuşi prea-celebre;

- Călin Popescu-Tăriceanu: Manechin –> ministru –> prim-ministru, între timp scrijelitor de bileţele roz şi stâlp de nădejde al unei adunături pe post de guvern-colibă. Pentru eternitate: motociclist şi Mecena al industriei vânzătorilor unor anumite maşini franţuzeşti;

- De ieri încoace, una şi mai gogonată - Theodor Stolojan: Teddy Legumă (jos pălăria, Mircea Dinescu, pentru poreclă!) – Frankestein – Dragă Stolo, – încă o dată premier de criză, de data asta în Guvernul Boacănă, zămislit, cum altfel?, din dorinţa nestrămutată a d-lor Boc şi Geoană, cu girul d-lui preşedinte, zis- printre prieteni- Zeus. Glumă proastă? Doar viitorul va decide.

 

Coda: Dragă Stolo, dacă ai ocazia să-i vii cumva de hac lui Teddy Legumă?

Comenteaza