Boc umilit de-ai sãi

Boc umilit de-ai sãi
Câştigarea cu 76% a alegerilor pentru Primãria Cluj-Napoca, în urmã cu doar trei luni, nu l-a fãcut pe Emil Boc cu nimic mai puternic în interiorul propriului partid.

Deşi primarul de Cluj a reuşit sã tragã dupã el atât PD-L la nivel local, cât şi sã câştige prin Alin Tişe preşedintia Consiliului Judetean, în fata liberalului Marius Nicoarã, la nivelul sferelor de putere din cadrul partidului prezidential, lucrurile au luat o întorsãturã ucigãtoare.

 

Chiar dacã principalii sãi adversari din partid, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Cezar Preda şi Cristian Boureanu au pierdut pe linie alegerile de la Bucureşti, Craiova, Buzãu şi Argeş, aceştia nu au încetat sã lucreze din umbrã la decredibilizarea actualului lider al PD-L, atât în interiorul propriului partid, cât mai ales în fata opiniei publice şi a marelui Zeus de la Cotroceni. în acest moment, este extrem de limpede cã se doreşte îndepãrtarea lui Boc de la conducerea PD-L.

 

Alianta infernalã dintre Blaga – Berceanu – Stoica pare hotãrâtã sã-l punã pe Boc

în situatii din ce în ce mai jenante, care, în cele din urmã, sã-l facã şi pe marele aliat al acestuia, preşedintele Bãsescu, sã-l lase din mânã. în cea mai proastã mişcare politicã a PD-L (PD) din ultimii cinci ani, Boc a fost luat de cuplul Blaga – Stoica de papagal. Practic, încã liderul national al PD-L, a fost nevoit sã ia asupra sa, lucru devastator la nivelul imaginii, asumarea aliantei bolnave cu un Corneliu Vadim Tudor, la rândul sãu, din ce în ce mai izolat în propriul partid şi pe scena politicã româneascã.

 

Alipirea tânãrului lider al PD-L de figura national-cripto-comunistã a lui C.V. Tudor se constituie în cea mai gravã greşealã politicã a acestuia din momentul intrãrii în politica mare. Personal, am rãmas uluit în momentul în care am auzit scuzele preşedintelui PD-L cu privire la parteneriatul cu C.V. Tudor.

 

Strategia pregãtitã cu minutiozitate de cãtre perfizii Blaga-Stoica poate sã-l ducã pe Boc în situatia deloc improbabilã în acest moment de a demisiona din functia de preşedinte. Lovitura finalã însã, pentru credibilitatea acestuia ca lider politic, a venit marti seara când marele sãu aliat – Traian Bãsescu, s-a declarat “umilit de întelegerea PD-L – PRM”.

 

Prin aceste cuvinte Bãsescu a anuntat, practic, aruncarea copilului sãu de suflet în coltii hãmesiti ai duşmanilor din interiorul şi exteriorul PD-L. Probabil, pentru Emil Boc a venit vremea ca atentia sa sã se îndrepte doar spre cei care i-au acordat încrederea la alegerile din 1 iunie. Partidul îl vrea “mort” la nivel national.

 

Comenteaza