Rareş Bogdan, despre demisia lui Boc: Fiecare picior în fund, un pas înainte. Sau nu?

Rareş Bogdan, despre demisia lui Boc: Fiecare picior în fund, un pas înainte. Sau nu?
De la Răchiţele, pe Bulevardul Eroilor, Palatul Parlamentului, pe Calea Moţilor, Aleea Modrogan, Piaţa Victoriei... şi înapoi. Dar până unde înapoi? Şi mai e un înainte?

Boc a demisionat. Previzibil. E singura şansă pentru PDL să mai salveze ceva din ceea ce a fost odată. Practic, e singura şansă şi pentru Boc să mai încerce o rămânere cât de cât onorabilă în politică.

Eventual, o reîncărcare cu energie printr-o candidatură la Primăria Cluj-Napoca. După modelul Alain Juppe, la Bordeaux. Sigur, Clujul nu e Bordeaux şi nici Boc nu e Juppe. Dar pariez că cetăţenii Clujului sunt în stare să uite repede şi să ierte şi mai repede. Aşa e "foaita" asta a ardelenilor.

"Săracul, e băiat bun, a vrut săracul, dar golanii ăia, mişeii ăia de pe Dâmboviţa nu au vrut... Aaaaa, păi a mai fost şi Preşedintele, da, ăla nu l-a lăsat şi i-a pus "vestalele" în coastă... pe Elena, Anca, Sulfina, Roberta... da, păi alea nu ascultau de el, săracu', ascultau de Balaurul ăla de la Cotroceni. Şi voi uitaţi-mă, voi uitaţi câţi bani a dat şi a trimis şi a distribuit şi a mişcat şi a împins... spre Clujul nostru..." CAM AŞA vor fi purtate discuţiile pe la cârciumile dintre blocurile falnice din Mănăştur City şi Mărăşti Town... şi cu asta PA, PA, PA, şansa ca cineva să poată arăta cealaltă faţă a medaliei Premierului clujean.

Ăla injurat. Ăla plecat. Ăla umilit. Ăla considerat mai mult "slugă" decât "stăpân". Ăla cu măsurile cu pensiile, cu impozitul forfetar şi cu altele, şi altele...

În cazul în care candidează, Boc are şansa să câştige din nou Clujul. Cu luptă, dar nu foarte greu. Principalul contracandidat, Nicoară, are doar două şanse. Prima, să nu candideze Boc. A doua, şi asta relativă la Cluj, valul "schimbării", valul USL să mature tot în cale... dar situaţia e alta faţă de PSD versus Alianţa DA din 2004. Cu totul alta pentru că există o lehamite generală faţă de întreaga clasă politică... ASTA nu se simţea şi în 2004 decât prin absenteism. Astăzi e reală şi tot mai profundă.

Deci, atenţie domnule Nicoară, vine Boc. Cel care rade tot. Cel care se pupă cu mătuşile prin cartiere, cu uncheşii prin pieţe şi cu toţi prin staţii de autobuz.

... aaaaaa, ar mai fi ceva! Apostu. Sorin Apostu. Primarul arestat şi închis la Gherla. Primarul cu şpaga. Cel cu mita. Cu caşcavalul. Păiiiii, Boc a cam garantat pentru el. A garantat chiar şi când oameni din propriul partid şi din presa îi spuneau că e şpăgar. Că are aplecare spre băgat mâna la miere... Ei, şi?! Ce e cu asta?, vor spune mulţi, mai mulţi decât vă închipuiţi. "Ce, Boc l-a pus să fure?! Boc a avut încredere în el, dar "moldoveanul ăla", cum nu ştiţi?! Păi ăla, Apostu ăla, nu e de la noi, nuuuuuu, e "moldovean", mă! Pai "de aia" a furat. Dacă era "de-a Nost", sigur nu fură chiar aşa. Nuuuuu, păi ardelenii sunt oameni corecţi, mă, foarte corecţi! Nu fură. Sau cel puţin nu fură aşa mult... Păi nu îl vedeţi pe Boc, pe Emilutz, păi se poate zice orice de el, orice, dar nu că-i hot. Hoţ nu-i. El nu a furat, mă. Alţii, da, dar el, nu. Îi băiat bun, tare bun, prost de bun".

... şi cu asta, dragi tovarăşi şi pretini, s-a încheiat. Boc poate câştiga Primăria Cluj-Napoca... la pas. Ştiu că multora nu vă vine să credeţi, dar vă amintesc doar un ultim sondaj de opinie. Şi nişte rezultate comparative. La nivel naţional, Boc avea în decembrie o cotă de încredere de 8% (!!!!) iar la noi, la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, la Kolozsvar, în capitala Ardealului, la Klausenburg...avea 37-38% (!!!!!!!!!!!!!!!!). Deci, cum spuneam, unii sunt proşti, dar mulţi...

Rămâne să vedem însă care? Ei sau noi.

Comenteaza