Abia acum USL joacă periculos

Abia acum USL joacă periculos
Fără Băsescu. Ei bine, fără Băsescu la Cotroceni, situaţia este mai grea.

Pentru că el are posibilitatea şi libertatea de a ataca furibund. De a lovi din toate poziţiile. Iar aliaţii lui Traian Băsescu sunt numeroşi, vicleni şi motivaţi. Şi nu sunt puţini, atât în ţară, cât şi afară.

USL s-a trezit cu un alt tip de adversar. Pe care cetăţenii nu mai sunt atât de dispuşi, începând de azi, să-l sancţioneze. Dimpotrivă. Ei vor fi atenţi la guvernare. La excesele puterii. O putere în care încă regimul Băsescu stă înrădăcinat dar care, oficial, nu mai este a regimului Băsescu.

În absenţa preşedintelui suspendat ca titular oficial de regim, USL trebuie să dovedească înţelepciune şi echilibru ca forţă politică, eficientă şi cinste la guvernare. Fiecare cetăţean va fi cu ochii pe Executiv, pentru a vedea, acum, în absenţa oficială a lui Traian Băsescu, ce anume face din ceea ce a promis. Şi ce anume nu face. Fiecare procuror DNA care este şi rămâne dependent de regimul Băsescu va supraveghea actele de corupţie ale noilor guvernanţi. Şi asta nu e rău. Dacă va există corupţie, ea va fi amendată dramatic la alegeri. Iar USL se poate prăbuşi. Şi la fel se întâmplă şi în eventualitatea în care guvernarea, fără a fi coruptă, nu se va remarca prin eficienţă. Din nou românii vor reacţiona.

Vocile critice se strâng, începând de azi, în jurul suspendatului. Multe dintre aceste voci au fost şi sunt plătite din bani publici. Aşa cum o dovedeşte raportul Curţii de Conturi referitor la Institutul Cultural Român. Aici s-a făcut şi se face, în forţă, propagandă politică pe bani publici. Promovarea culturii naţionale este doar un paravan. Dar propagandiştii regimului sunt mult mai numeroşi. Şi îi regăsim atât în interiorul României, cât şi afară. Cu titlu de exemplu, soţia parlamentarului german extrem de vocal împotriva USL s-a dovedit a fi consilieră Monicăi Macovei. Anti-avocatul statului român. Laura Ştefan, aşa-zis expert în anticorupţie la Forum Expert, a fost consilieră doamnei Macovei la Ministerul Justiţiei. Unde a prezentat o declaraţie de avere extrem de controversată. Nu ştiu dacă este şantajată dar, în mod cert, este santajabila. În prezent, are un contract de consultanţă pe probleme de justiţie în beneficiul Excelenţei Sale Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti. Este cordonul ombilical dintre Monica Macovei şi Gitenstein, care a devenit şi el, de voie, de nevoie, un fan al regimului Băsescu. Deşi apare frecvent la televiziune, ea nu-şi divulgă identitatea. Aflu că de curând, la Forum Expert a trecut şi Sorin Ioniţă. Alt avocet al lui Băsescu. Se pare că a plecat de la SAR întrucât a pus mâna pe bani care nu erau ai lui.
Am dat mai sus doar două exemple. Sunt o nimica toată din ţesătura extrem de complexă creată în cei aproape opt ani de cel care a fost preşedintele Traian Băsescu. Şi astăzi nu mai e.

Mai departe, Băsescu beneficiază de susţinerea Popularilor Europeni. Dacă PDL pierde la scor alegerile din noiembrie, Popularii Europeni pierd majoritatea. Si e de rău pentru ei. Aşa se explică gestul regretabil şi scandalos al doamnei Merkel, care a acuzat USL, în calitate de cancelar al Germaniei, când ea de fapt vorbea ca reprezentant al Popularilor. Un gest care, din păcate, va stârni resentimente în randul sustinatorilor USL. Faţă de Germania, nu faţă de Merkel. Abia acum pentru USL e greu!

 

 

Comenteaza