“U” Cluj la Craiova

“U” Cluj la Craiova
Potrivit propriului preşedinte, clubul lui Arpad Paszkany a cerut Primăriei din Cluj să şteargă insemnele lui “U” Cluj de pe stadionul Cluj Arena şi atunci, poate, mai vedem, cine ştie, CFR va evolua în Liga Campionilor pe cea mai frumoasă arenă din oraş.

Dar de ce se grăbeşte?

Conform ultimelor declaraţii ale Anamariei Prodan, "U" Cluj se poate muta numaidecît la Craiova, "pentru că acolo oltenii mi-au promis că umplu stadionul, iar Primăria va cere o chirie rezonabilă, nu ca la Cluj!".

Uite cum se rezolvă treburile! Rivalul şi finanţatorul lui "U" pun mînă de la mînă ca să desfiinţeze echipa. Sau e doar o ameninţare a vedetei TV, care se gîndeşte că poate schimba istoria şi tarifele de chirie dacă pune un alt reflector pe ea?

Şi, totuşi. Ce uriaşă încărcătură simbolică are încă "U" de vreme ce Paszkany, care e, fără îndoială, cel mai priceput investitor din fotbalul nostru de la Revoluţie încoace, e preocupat de o echipă care abia se ţine pe picioare! Din punct de vedere fotbalistic, "U" e o ruşine. Prezentul e dizgraţios, în primul rînd, în raport cu propria tradiţie.

Mult mai valoroasă, CFR poate ajunge, diseară se statuează, pentru a treia oară în ultimii cinci ani în Liga Campionilor, formidabilă performanţă! De ce o deranjează pe CFR antica "U", un piticot cu şapcă afumată faţă de campioana României? Oare pentru că există lucruri care nu se pot cumpăra cu bani?

Cît despre Anamaria Prodan, aceasta e vedetă la Antena 1 şi, indirect, la Steaua, două televiziuni, înainte de orice. Se vede treaba că mai are nevoie de încă o scenă, Craiova e excelentă la aşa ceva, Clujul n-o mai încape, şi, urmărind goana ei după audienţă, te gîndeşti dacă spirala aceasta a faimei căpătate dintr-o dată are altă limită decît cerul gurii televiziunii care ne-a înghiţit pe toţi.
(articol preluat de pe www.tolo.ro)

Cătălin TOLONTAN

 

Comenteaza