Berbecul Gigi, problema PDL

Berbecul Gigi, problema PDL
Chiar şi un nebun autentic poate influenţa o anumită parte a populaţiei să-şi îndrepte simpatia spre unii sau alţii.

Iar atunci când acest nebun este preferatul fetelor cu fuste scurte şi minte la fel, dar decolteuri suficiente ce se ţin mai mult de microfon decât îl folosesc şi al semidocţilor ce realizează sumarul ştirilor sportive al televiziunilor din România, acesta poate deveni cu uşurinţă un vector important de imagine ce poate influenţa decisiv alegerile.

 

Adrian Năstase a pierdut preşedinţia României în decembrie 2004 la mai puţin de 220.000 de voturi. Acum bătălia dintre PD-L şi PSD se va da probabil la un număr de voturi sub cele care i-au fost fatale lui Năstase în 2004. Tocmai de aceea vom asista la o luptă politico-electorală în care mobilizarea votanţilor si câştigarea nehotărâţilor este decisivă.

 

 Chiar dacă aparent nimic nu putea afecta creşterea de imagine pentru PD-L din ultimele săptămâni, cel mai bogat saltimbanc din România, Gigi Becali de Pipera, poate crea probleme serioase în lupta strânsă pentru câştigarea primei poziţii în urma scrutinului de la sfârşitul lui noiembrie. Scandalul ‘Loganul organului’, creşterea salariilor din învăţământ cu 50% şi opoziţia făţişă a Guvernului, generată de conştienţa neputinţei acordării acestei creşteri fără riscul alunecării spre faliment, scandalul fals al salariilor imense din sectorul public, mai ales regii.

 

Acestea generează sărăcie pentru marea masă(!?) şi criza financiară de la nivel mondial care, implicit, afectează şi România sunt toate atribute care duc la creşterea opţiunilor de vot pentru partidul lui Băsescu şi Boc ca unic partid de opoziţie reală la guvernanţii actuali. Practic, PNL şi, în subsidiar, UDMR şi PSD au de plătit în faţa opiniei publice tot ceea ce afectează negativ viaţa de zi cu zi a românilor în acest moment. Iar PD-L încasează simpatia generată de opoziţia făţişă la actuala guvernare, care, în opinia maselor largi de români, probabil se pregătesc să arunce ţara în criză!?

 

Nimeni nu pare dispus să-şi amintească că acelaşi PD, acum PD-L, prin alipirea foştilor liberali platformişti, s-a aflat la guvernare timp de aproape doi ani şi jumătate alături de PNL şi mereu acelaşi UDMR. Trecutul apropiat se uită repede şi PD-L mizează din plin pe faptul că românii vor dori o alternativă la actuala putere, alternativă care ar reprezenta-o exact PD-L.

 

 în ajutorul democrat-liberalilor lucrează ca vector de imagine şi ‘tătucul’ de la Cotroceni, căruia, încă românii îi acordă destul de mare simpatie şi încredere! Practic, deşi în mod logic alternanţa la putere ar trebui să o reprezinte PSD, pe fondul unei prestaţii lamentabile în opoziţie, a frământărilor interne extrem de vizibile din ultimii 4 ani şi a unei susţineri parlamentare evidente a Guvernului PNL-UDMR în Parlament, social-democraţii pot avea marea surpriză de a ieşi pe locul doi la alegerile de peste 6 săptămâni.

 

Este aproape incredibil cum PSD, pe fondul unui scandal permanent al forţelor politice câştigătoare în alegerile din 2004 şi al eşuării guvernării Alianţei DA, nu a reuşit să se poziţioneze ca partid de opoziţie real şi, ulterior, ca alternativă la forţele de centru-dreapta care au preluat puterea în 2004. PSD are toate şansele să rămână încă patru ani în opoziţie jucând când cartea opoziţiei, când pe cea a puterii în ultimii 4 ani.

 

 Pe acest fond însă pentru social-democraţii lui Hrebenciuc, Geoană şi Iliescu, a apărut un aliat neaşteptat! Chiar dacă, aparent, personajul este lipsit de încrederea necesară pentru a se constitui într-un vector de influenţă care să influenţeze electoral, Gigi de Pipera se bucură de o notorietate dublată de simpatie şi curiozitate pentru declaraţiile sale permanent şocante. Becali se poate constitui într-un berbec, el însuşi având comportament de ‘berbec autentic’, împotriva aparentei supremaţii de sondaj a PD-L şi a principalului său stâlp de susţinere, Traian Băsescu.

 

 Un Becali care va acţiona în următoarele şase săptămâni similar cu joi seara, când a împroşcat cu venin si flăcări spre Traian Băsescu şi PD-L ca reacţie la reţinerea absolut inconştientă şi imbecilă a antrenorului echipei naţionale de către DNA, instituţie compromisă total şi din cauza transformării în braţ înarmat eminamente pentru Traian Băsescu şi al său PD-L, poate mişca exact acele două-trei procente vitale pentru coborarea PD-L la scrutinul de la sfârşitul lui noiembrie.

 

Aparent pe ‘nebun’, pe ‘bufon’, pe saltimbancul absolut nu-l ia nimeni în serios, dar ceea ce spune şi repetă suficient de mult se poate transforma într-un adevăr pentru exact acei alegători indecişi din bazinul electoral comun pe care Gigi Becali îl are cu Traian Băsescu. Cele două personaje nu sunt radical diferite, existând puncte comune care caracterizează atât comportamentul, cât mai ales afinităţile pentru acei electori care apreciază astfel de comportamente deviante.

 

Dacă la Cluj sau chiar la nivel de Ardeal Gigi nu are foarte mulţi susţinători, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Colentina, Pantelimon, Ghencea, Urziceni, Craiova, Ţăndărei, Galaţi, Petroşani, Brăila, Călăraşi sau Giurgiu, locuri unde partidul sau PNG a scos rezultate peste aşteptări. Practic, pe un fond de sărăcie generalizată la nivelul unui procent important din populaţie, personaje publice asemeni lui Becali, cu vorba sa agramată şi comportamentul de mitocan autentic, poate deveni un adevărat idol şi far călăuzitor pentru prea mulţi dintre cei mulţi!

Comenteaza