Chipiul de marinar sau bustul voluptuos?

Chipiul de marinar sau bustul voluptuos?
Dumneavoastră ce aţi alege, stimaţi cititori? Conform ultimelor informaţii provenite pe surse, precum şi unei ample acţiuni pornite în spaţiul public, Traian Băsescu şi-a ales simbolul electoral.

 Cu siguranţă, strategii de campanie, precum şi  consilierii săi au analizat cu mare atenţie impactul asupra maselor al posibilelor simboluri electorale care l-ar reprezenta cel mai bine pe Piratul din Cotroceni. La o primă vedere, semnul electoral al candidatului independent Traian Băsescu ar fi putut fi  ales fără nici o problemă unul din următoarele simboluri: chipiul de marinar, bandana ciclopică de pirat, eticheta de Johnny Walker în variantă Red Lebel sau Black Label, cupa de îngheţată amintind de prima afacere băsesciană care a reuşit să-l propulseze pe Traian Băsescu  dintr-un politician scăpătat într-un milionar al tranziţiei, un vaporaş amintind de fosta flotă vândută a României, un agregat de asfaltat ce ne aminteşte de prietenii prezidenţiali drumari din celebrul grup Golden Blitz, semnul de highway-autostradă, care să evoce acelora care doresc să-l voteze că acum zece ani Traian Băsescu  spunea că România nu  are nevoie de autostrăzi, bustul aproape mirific al coanei Nuţi Pleşcoi atât de drag scumpului nostru bărbat de stat locatar la Cotroceni, o casă în stil interbelic amintind de celebra casă din Mihăileanu ori, de ce nu, cartea “despre minciună” publicată de unul dintre intelectualii fascinaţi de măreţia culturală a preşedintelui  nostru, excelentul filosof Gabriel Liiceanu.

 

Cu siguranţă, misiunea celor care au  trebuit să aleagă simbolul a fost extrem de dificilă având la dispoziţie atât de multe simboluri  care s-ar  potrivi  ca o mănuşă pentru buletinul electoral din 22 noiembrie 2009. 

 

Nu mai e pentru nimeni o surpriză că Traian Băsescu va candida independent. Pentru candidatură are nevoie şi de un simbol electoral. Un alt simbol decât al PDL. După ultimele informaţii, viitorul simbol electoral ar fi chiar chipiul de căpitan de vas. Celebrul simbol marinăresc în alb, bleumarin şi auriu va fi, după toate probabilităţile, simbolul pe care vor trebui să puna ştampila alegătorii dornici ca preşedintele actual să continue să locuiască în Dealul Cotroceniului.

 

 Acum pare de înţeles afluenţa  vânzătorilor de şepcuţe de marinar de la intrarea din Bucureşti, Constanţa, Ploieşti sau Braşov şi Piteşti, apăruţi în ultima săptămână cu zecile şi ofertând conducătorilor auto, în plină toamnă, un accesoriu care, în mod normal, ar fi trebuit scos la vânzare în mai, iunie, iulie sau august. Dar atunci Băsescu nu candida independent şi nici nu îşi alesese încă simbolul electoral. Sigur că pare cel puţin năstruşnică alegerea acestui simbol într-o ţară care are litoral de nici 90 de km. Dacă individul candida în Grecia, Portugalia, Malta, Cipru sau chiar Italia, mai era de înţeles, dar aşa...

 

Oricum, fără nicio discuţie, chipiul de căpitan de marină cu fireturi aurii rămâne un simbol vizibil şi suficient de puternic.

 

De altfel, Traian Băsescu poate opta pentru un simbol combinat, unul în care chipiul de marinar să fie aşezat şmechereşte pe bustul  proeminent şi voluptuos al divei  de Pleşcoi . în acest caz, cu  siguranţă cetăţenii României profunde nu ar ezita să-i încredinţeze votul 

 

Comenteaza