Clujul cu două lacrimi

Clujul cu două lacrimi
Una mare, mare de tot, de bucurie în Gruia, în tentă de un vişiniu intens şi una extrem de mare, de o maximă tristeţe pe bătrânul Moina. Două lacrimi într-un Cluj ce ieri a fost epicentrul speranţelor şi fericirii pentru unii şi al deznădejdii totale pentru ceilalţi. Un Cluj rupt în două ieri, dar un Cluj pe care prestigiosul şi emoţionantul imn de Champions League îl va onora deopotrivă.

“U”, simbolul unor generaţii întregi de clujeni şi ardeleni, pare intrat uşor pentru viitoarea perioadă într-o mare de umbră, dar, cu siguranţă, nu uitare. Pentru că “U” a renăscut nu odată şi cu siguranţă va găsi tocmai în energiile sufleteşti ale maselor de suporteri bianco-nerro forţa să renască din nou. Intr-un an, doi, trei, dar cu siguranţă va renaşte!

CFR, simbolul performanţei prin bani, mulţi bani, management şi profesionalism real, îşi trăieşte perioada de glorie absolută printr-o performanţă istorică. O performanţă ce merită apreciată, stimată şi cu siguranţă luată drept exemplu pentru cei care vor avea intenţia să investească pe viitor într-un sport. Cu siguranţă să duci o echipă din a treia Divizie în Champions League în doar cinci ani e o performanţă mai mult decât de invidiat.

Să mai şi câştigi campionatul primei ligi şi poate chiar să iei eventul e şi mai  tare ca performanţă sportivă şi investiţională. Să mai şi reuşeşti să creezi un adevărat fenomen în doar doi ani, pentru că CFR-mania este un fenomen, orice s-ar spune, şi în cadrul său sunt angrenaţi mii de tineri ce au ajuns să îndrăgească culorile vişinii este, de asemenea, lucru mare. CFR era fără nici o îndoială echipa a doua a Clujului până de curând, acum CFR este campioana României şi echipa care a câştigat cel mai mare număr de fani în cel mai scurt timp.

"U" rezistă eroic, prin suflete mari şi speranţe că poate va fi şi pe Moina până la urmă mai bine. Că şi la U lucrurile vor evolua mult mai bine după 10 ani de rău. Dar exemplul pentru U este acum în Dealul Gruia, chiar dacă mulţi din orgoliu, mândrie sau pur şi simplu ură istorică nu vor putea concepe măcar să privească într-acolo.

Investiţii imense făcute după o strategie clară, cu cap, cu convingerea că investiţiile vor da roade. Iar acum aceste investiţii de 5 ani au început să-şi arate beneficiile. Ar fi interesant de văzut cât au investit Paszkany, Gadola, Pal Peter, Socea, Vita, Metz, Timofte, fraţii Mureşan şi ceilalţi acţionari ai CFR-ului, pentru ca echipa lor să ajungă aici. Probabil o sumă cu foarte multe zerouri. Bravo lor. De cealaltă parte, pe Moina, doar suporterii mai speră că lucrurile vor evolua spre bine.

Acţionarii privesc neputincioşi cum sumele investite, care cel puţin în ceea ce priveşte Primăria nu au fost deloc mici, s-au  dus pe apa sâmbetei de la ora 11.00. "U" a avut un buget care în mod normal ar fi trebuit să o plaseze în primele 10-12 echipe din Liga I, dar a beneficiat de un management mai mult decât defectuos, de achiziţii de jucători neinspirate şi de ghinion cu carul.

Şase autogoluri şi o serie de meciuri pierdute în ultimele  minute dau măsura neputinţei unui sezon ratat în întregime la Universitatea. De aici încolo “U” îşi aşteaptă investitorii, CFR va trebui să demonstreze în Europa că creşterea lor este una sănătoasă, reală, demnă şi curată, iar Clujul a intrat pe harta oraşelor de Champions League cu toate avantajele care decurg de aici.

Comenteaza