Conspirația păpușilor gonflabile

Conspirația păpușilor gonflabile
O nouă zi venită de la Dumnezeu și un nou dosar al DNA pus pe masa atenției publice ne confirmă dimensiunile abisale ale conspirației politicianiste îndreptate împotriva intereselor publice și naționale.

Lumina adusă în culisele politicii românești de investigația procurorilor anti-corupție ne relevă încă un plan diabolic de precis și eficient, executat transpartinic de la un ciclu electoral la altul, în scopul acaparării resurselor publice și a direcționării acestora către conturi și beneficiari privați. Opinia majorității dintre noi a fost că politica românească e un mecanism parazitar deosebit de eficient pentru îndestularea și satisfacerea sa.

Însă nici eu și nici tu nu ne-am putut imagina până acum cât de cinică și de eficientă a fost conspirația politicianistă din acești 25 de ani de democrație sălbatică. A fost nevoie de hotărârea, munca și curajul unor procurori anti-corupție pentru a lua act cu toții de dimensiunile demente ale jafului fără scrupule practicat de politicieni asupra resurselor naționale destinate dezvoltării și modernizării țării.

Astfel, am putut afla că din impozitele și taxele noastre, niște tinere anonime, dar înalte funcționare ale statului român, au aprobat acordarea unor despăgubiri în valoare de sute și sute de milioane de euro pentru niște terenuri. Lăcomia grețoasă a paraziților politici și a clientelei acestora a fost întrecută doar de absurdul și inimaginabilul deciziilor de răscumpărare a așa-zișilor beneficiari de titluri de proprietate sau drepturi litigioase. Dosare aprobate rapid și fără nici o mustrare de conștiință sau preocupare de către aceste tinere anonime, care au despăgubit pîrloage de parcă ar fi zăcăminte de diamante.

Lumina adusă de procurori în culise ne arată vedetele și starurile neștiute, dar atât de invidiate ale politicii românești. Fete superbe sus-puse, „stăpâne" de agenții bănoase la douăzeci și ceva de ani, de către protectorii lor politici. Rachete ale succesului, fără o minimă experiență și, poate, fără un strop de minte. Niște marionete. Doar simple unelte. Folosite și aruncate apoi. Încătușate acum și plânse amarnic, cu răcnete de jale, de mame îndurerate și stupefiate că fiicele lor au sfîrșit, atât de tinere și frumoase, după gratii. E un teatru grețos de absurd și de cinic politica românească. E o scenă transpartinică pe care joacă, act după act, același rol stupid și păgubos pentru noi, tot felul de marionete masculine sau păpuși gonflabile. Toți, obligatoriu tineri și frumoși. Unele naive, altele ambițioase. Majoritatea însă neverosimil de proaste. Ori dresate sau de-a dreptul hipnotizate. Simple unelte cu stilouri scumpe manevrate bine ca să semneze transferul banilor din cufărul public în cele private.

E peste puterile mele de înțelegere, ca om matur și cu bun simț, ce mă socot, să pricep ce a fost în capul acestor copile cu vise și ambiții de rapidă mărire. Și ce anume le-a determinat să fie simple unelte ale propriei lor distrugeri și ale jafului național gândit și practicat de consiprația politicianistă?! Mama sfârșită a Crinuței din Bistrița își plângea copila ca și cum ar fi murit, nu doar că a fost puțin trimisă la răcoare. Deși părea prea teatrală acea durere, ea exprima simțul viu al unei mame îngrozite de arătarea încătușată ce semăna cu a sa fiică. Aceea nu era copila ce ea o născuse și-o crescuse să fie Om și mândrie a familiei sale. Acea arătare era o altă ființă, zămislită parcă dintr-o cîrpă cauciucată. Și clar ademenită-n alt cult decât cel al moșilor și strămoșilor gospodari, cinstiți și falnici. Mama aceea, săraca, își plîngea amarnic fata pierdută-n gheare de vrăjitor politic. Ce-i preschimbase odrasla într-o păpușă gonflabilă, care fusese folosită până la consumare și încătușare de sforarul politic, ce-a viermuit în umbră, trăind bine prin culise. El, parazitul vrăjitor, spunea ieri că-și va cere scuze proștilor plătitori de taxe și impozite doar dacă se va dovedi că păpușa sa gonflabilă va fi declarată definitiv și irevocabil vinovată.

Nu cred că am văzut vreun scuipat mai grețos aruncat în ochii mujicilor de vreun stăpân politic, din evul mediu încoace. Flegma aruncată de grangurul politic Oltean în obrazul nostru e răsplata ce-o merităm pentru indolența noastră națională. Și pentru nefericita noastră toleranță și nepăsare. Față de bandiții cu gulere albe ce ne-au furat prezentul și viitorul copiilor noștri pe acest tărâm. Politica românească ne apare ca un tărâm infernal, imposibil de imaginat de magnificul Dante. Politica fanariotă de la noi, iată, a fost, iată, o succesiune de conspirații și de manevre de pe urma cărora până și fătucile naive se preschimbă-n păpuși gonflabile pseudo-criminale. Vai de ele, unelte vii ce-au rostul ștampilat pe frunte: „Făcute pentru a fi folosite și apoi încătușate." Vai de noi că doar părem a fi pe calea izbăvirii. Fără a ști că din vile și de după birouri pândesc noile creații, reptilienii cu sânge rece și foame aprigă-n fire. E vremea lor și nicio cătușă nu le poate sta în cale.

Comenteaza