Crematoriu pentru ticăloşi

Crematoriu pentru ticăloşi
19 consilieri locali, 19 aleşi, 19 clujeni au votat pentru un proiect care transformă Clujul în Auschwitz, Dachau sau Birkenau.

Aceşti pseudo-clujeni s-au gândit ca în ultimul an de mandat să facă un cadou alegătorilor şi le-au oferit acestora "şansa" să beneficieze de un crematoriu uman în mijlocul oraşului. Dacă luaţi cu atenţie în analiză activitatea acestor 19 bravi consilieri locali, veţi constata că în marea lor majoritate aceşti indivizi nu au făcut altceva decât să deservească grupuri de interese "nelegitime" şi indivizi fără scrupule care s-au gândit în primul rând la propriul buzunar şi abia apoi la binele urbei. În momentul în care în urmă cu aproape 3 luni citeam despre hotărârea de consiliu care deschidea Clujul unui grup de afacerişti veroşi maghiaro-maramureşeni, revolta mea şi a colegilor din redacţie prezenţi în momentul dezbaterii subiectului nu s-a îndreptat împotriva acestor patru făcători de bani fără scrupule. Revolta noastră a fost îndreptată împotriva celor care au iniţiat promovat şi votat un astfel de proiect cel puţin discutabil, dacă nu de neconceput. Nu sunt nici eu, poate nici alţii supăraţi neapărat pe domnii de la RDK Cremation, adică pe domnii Andras Zsolt Koss, Levente Zsolt Racz, pe tatăl acestuia, Ratz Csaba Pal şi pe maramureşeanul obraznic Duncan Mircea. Aceşti doctori Joseph Mengele al Clujului secolului 21 nu pot fi acuzaţi decât de faptul că vor să facă bani din carne de om. Din carne arsă de om. Ticăloşii sunt în altă parte. Ei sunt în Consiliul Local Cluj-Napoca şi în mod normal, dacă aceşti indivizi ar mai avea puţină onoare, ei ar demisiona.

Nu mă aştept însă ca aceşti indivizi, care foarte probabil nu au gândit cu capul propriu în momentul când au votat, să aibă decenţa şi bunul simţ să demisioneze. Unii dintre ei sunt simple unelte ale unor "grofi" financiari ce-şi închipuie că pot să transforme Clujul secolului 21 într-un târg de secol 19. Mă bucură însă în această problemă cu precădere reacţia opiniei publice din Cluj-Napoca, mă bucură reacţia grupului de cetăţeni din zonă, precum şi a unor organizaţii civice şi fundaţii în care s-a făcut remarcată Fundaţia "Părinţi Clujeni". De asemenea, faptul că diferite personalităţi politice, respectiv organizaţii de tineret ale unor partide politice au reacţionat vehement este îmbucurător. Acest lucru arată că acest oraş se îndreaptă spre normalitate. În numele cetăţenilor de pe Govora, Calea Mănăştur, Frunzişului şi al locuitorilor din cartierele Mănăştur, Zorilor, Europa şi Câmpului, îmi permit să le aplaud iniţiativa de a lua atitudine tinerilor din Tineretul Naţional Liberal Cluj, senatoruluiPDL Mihail Hărdău, deputatului independent Mircia Giurgiu, preşedintelui CJ, Alin Tişe, prefectului Florin Stamatian, liderului consilierilor locali PSD, Remus Lăpuşan, şi liderului consilierilor locali PNL, Steluţa Cătăniciu. Aceşti oameni, unii dintre ei chiar împotriva propriului partid au ales să susţină interesul cetăţenilor, în detrimentul interesului meschin al unui grup de interese, fie el şi din cadrul unui partid politic.

Dar până la urmă, reacţia oamenilor, a presei şi a reprezentanţilor clasei politice clujene demonstrează un lucru. Reacţia civică, societatea civilă nu a murit încă la Cluj. Fapt îmbucurător pentru viitorul acestei urbe. Sper ca la mitingul de astăzi, de la ora 12, să fie prezenţi toţi clujenii care mai cred că au ceva de spus în acest oraş. Sper că alături de inimosul Emil Şteţco, cel care a iniţiat petiţia împotriva construirii crematoriului în Mănăştur, să fie şi alţi clujeni care cred în şansa lor de a-şi striga nemulţumirile şi de a-şi apăra drepturile. Sper, de asemenea, că mişcarea împotriva construirii crematoriului în cel mai mare "cartier-dormitor" din afara Bucureştiului să fie doar un început pentru reacţii similare şi în alte situaţii... Priviţi ce a devenit astăzi Parcul Mare şi probabil o să fiţi de acord cu mine că ceea ce se întâmplă acolo necesită o reacţie de urgenţă a opiniei publice, adică a societăţii civile clujene.

P.S. Mă bucur foarte mult că atunci când am susţinut alături de alţi credincioşi ortodocşi ai "Mitropoliei Înaltului Bartolomeu" "soluţia Andrei de Alba Iulia" nu m-am înşelat. Reacţia Mitropolitului Nostru Andrei dovedeşte că pe scaunul lăsat liber de Înaltul Părinte Bartolomeu a venit un demn urmaş, care va face totul pentru a-i cinsti acestuia memoria. Reacţia Mitropolitului Andrei şi cea a episcopului Florentin Crihălmeanu dau dovada unor ierarhi ai Bisericilor care respectă tradiţiile şi cuvântul Sfintei Scripturi, chiar dacă acest lucru le aduce adversari lumeşti printre politicienii vremelnici. Doamne ajută! 

Comenteaza