Cum am văzut Convenţia PDL din sală

Cum am văzut Convenţia PDL din sală
Sâmbătă 11:18
Lacrimi, din nou lacrimi... şi-a început discursul preşedintele Băsescu.

 

Sâmbătă 11:21
A câta repriză de lacrimi??? Ce uşor varsă lacrimi acest domn.

Sâmbătă 11:25
"Dacă vă opriţi, pierdeţi" esenţa discursului de până acum a preşedintelui Băsescu.

Sâmbătă 11:30
Din nou atac, din nou, un atac dur la Presă, presa cea rea. "Demagogia mass-media", preşedintele urăşte în mod clar presa.

Sâmbătă 11:39
"Nu vă uitaţi la trusturile de presă care vă deranjează", ok, Mister Băsescu, să se uite atunci doar la cele care nu îl deranjează??? Sau mai bine să le închidem pe cele care deranjează, ...nu ar fi o idee bună??? ...nu o să mai privească cu "disperare" realizările măreţe! Nu e o idee bună???? În 2002-2005 a fost răsfăţatul presei, acum o urăşte din toţi rărunchii

Sâmbătă 11:42
Atac la ideologia de stânga, populism versus performanţă, "să nu lăsăm ideologia de stânga să zburde", clar marea apăsare rămâne PSD.

Sâmbătă 11:45
"Aveţi obligaţia să continuaţi" ....diseară să rămâneţi uniţi, Continuitate şi Unitate - cele două teme majore ale discursului de până acum. Şantajul sentimental urmează acum. Din nou, cu vocea tremurândă... la fel ca prima dată acel istoric Dragă Stolo... îi mulţumesc lui Stolojan, Videanu, Berceanu.

Sâmbătă 11:47
A anunţat schimbarea de generaţii, ca un piton, ca un capo di tutti capi ce îşi îmbrăţişează şi le plânge pe umeri victimelor, colegilor, fraţilor care trebuie scoşi din joc.

Sâmbătă 11:51
Ca un şarpe...a încercat să-l scoată pe Blaga din joc anunţând schimbarea de generaţii şi mulţumindu-le public lui Videanu şi Berceanu, adică celor doi, în afara lui Blaga, din tripleta BVB. A acordat un sprijin indirect, dar extrem de clar pentru continuitate şi generaţia tânără. Practic, l-a exclus pe Blaga din concurs!

Sâmbătă 15:21
"Trăiască populismul nostru, Jos populismul lor", al "Alianţei Socialiste" - aici trebuie să recunosc că e foarte bună găselniţa, "Alianţa Socialistă", repetată la maxim, e menită să anuleze rolul PNL în USL. Ştampila repetată la infinit pe toate vocile posibile a acestei sintagme creează probleme de imagine dreptei reprezentate de PNL, asta se şi doreşte. "Am ieşit din recesiune", repetată obsesiv. În rest, un discurs care amintea prea mult de lupta de clasă. Avalanşa de clişee, prea multe în discursul lui Boc, prea multe clişee.

Sâmbătă 15:27
Stolo cred că nu şi-a mai amintit după primele două minute de ce a început să vorbească. Dragă Stolo a anulat, practic, tot discursul triumfalist al Premierului prin faptul că a afirmat ca în nici un caz această creştere, MICĂ - nu eu am zis, el a zis, mai mică decât cea la nivel european, ceea ce ar putea crea probleme României în familia economică europeană. Ieşirea din recesiune nu înseamna însă şi ieşirea din criză, spune Stolo.

Sâmbătă 15:31
Roberta Anastase - de două ori Roberta - cum i se mai spune după votul celebru din Parlament, a vorbit despre cei care mint poporul, ei, opoziţia şi mogulii, nu noi, cei curaţi şi imaculaţi... Prea mult patetism, discurs slab, repetiţii,...plictisitor şi tern. Demagogie şi lipsă de conţinut. Nu l-a ajutat şi nici nu l-a înfundat pe Boc discursul Robertei. Putea să lipsească fără probleme.

Sâmbătă 15:39
Flutur cred că încă se visa cu flacăra de Paşte, cu lumina în trăistuţa bucovineană... un şef de CAP ce nu prea înţelege ce e cu guvernarea, însă bun de folosit, chiar dacă atacă deşănţat la Crin Antonescu, şi, uite aşa, Antonescu a ajuns personaj de frunte la Convenţia PDL. "Alianţa Socialistă - un magazin de vise pentru români", trebuie să recunosc, asta i-a ieşit ca şi butaforie, chiar dacă e spusă ca de un ţăran fruntaş în Poiana lui Iocan, tot e bună, aşa, ca şi butaforie, merge în continuare. Să nu rămânem un partid de mâna a doua. Adică cum, nene Flutur, acum e?

Sâmbătă 15:40
Oltean...acum pariez că scoate din nou câteva perle ce vor ajunge în antologii! ...Deocamdată, e cam asemeni unui preot de ţară, să vedem însă ce urmează???

Sâmbătă 15:46
"Ce bărbaţi candidează, priviţi, nici un partid nu are asemenea bărbaţi!" ...clar, Nelu Oltean e plecat cu sorcova rău. Dar sala? Nenea Olteanu ridică sala, de ce??? Or fi destul mulţi ca şi el în sală? "Pilotul de Ponta şi leneşul de Crin", clar asta-i marea apăsare, Ponta şi Antonescu, şofer de curse, etc., dar ridică sala, al naibii, nea Nelu al lor. Vorbeşte pe limba lor. O bună parte din sală e în delir, nea Nelu răcneşte "Emil Boc preşedinte!", sala explodează "Emil Boc preşedinte!". Nu ne-a lamurit dacă al PDL sau al României, e drept...

Sâmbătă 15:56
Udrea, Elena Udrea... discurs direct în capul lui Blaga, cel care, ne aminteşte Madame, a pierdut alegerile pe Bucureşti în 2008, în timp ce referinţele la câştigarea alegerilor pentru Primăria Cluj, de două ori, de către Boc sunt menite să-l pună în inferioritate pe Blaga....nu prea înţeleg de ce urlă toţi vorbitorii, chiar cred că vor fi mai ascultaţi decât altfel? Se înşală! Sala clar pare în proporţie de 70% cu Boc. Acum!

Sâmbătă 15:59
"Nu aş putea să spun că Victor Ponta este nici măcar un AdrianNastase în pantaloni", ca răspuns a spus ţipând Diva, deloc candid, ţipând pur şi simplu, cam genital, mult prea genital pentru gustul meu. Gustul politic, desigur!!! "Ponta a zis că eu sunt un Traian Băsescu în fustă", a repetat fără să uite să îl atace din nou pe omul cu maşina, pe pilot!... Dar, distinsă doamnă ministru, eu ştiu că Victor Ponta e doar copilot, vedeţi, nu a ajuns nici măcar pilot...

Sâmbătă 16:02
Stoica e prea intelectualist în discurs, prea nuanţat, prea cultivat pentru audienţă. Chiar dacă din când în când se ridică pro Boc, cu aceleaşi încurajări..., nu cred că sala îl înţelege foarte bine pe Stoica..., dar, clar, sala e în continuare mai bine mobilizată pentru Emil Boc... Blaga trebuie să aibă un discurs uluitor pentru a sparge, pentru a deturna sala! Sunt curios, extrem de curios dacă va reuşi!

Sâmbătă 16:03
Blaga îşi joacă cartea vieţii. Se ridică în picioare. Să urmărim discursul...

Sâmbătă 16:04
"Acest partid nu funcţionează", prima declaraţie abruptă. Pare, cel puţin până acum, mai prins în realitate, mai ancorat decât ceilalţi...

Sâmbătă 16:08
Atrage atenţia asupra lucrurilor care nu merg în PDL, atac dur la USL, încearcă să îşi atragă sala de partea sa, să demonteze acuzaţiile de pact cu opoziţia. S-a dus spre trecut, nu era necesar. La trecut fac apel cei cărora le e frică de prezent,... în astfel de cazuri! Încearcă să îşi prezinte, să mizeze pe istoria personală în cadrul partidului! Se foloseşte de modelul din trecut, "relansarea prin schimbare", ca-n 2001. Critică în continuare dur partidul.

Sâmbătă 16:12
"Actuala decizie în Partidul Democrat-Liberal, partidul nostru, este că nu luăm decizii!" ...pare un kamikaze dispus să joace totul pe cartea câştigării preşedinţiei PDL... Blaga vorbeşte despre un Congres al unui partid care nu funcţionează? El zice că nu. Nu s-au marcat puncte la lucrurile pozitive făcute de guvern, spune Blaga. Cine conduce, totuşi, România? Dacă PDL nu funcţionează şi Guvernul nu punctează?

Sâmbătă 16:16
Îşi prezintă în continuare moţiunea... pe ideea "Să nu pierdem încrederea românilor sau să nu pierdem încrederea lui Băsescu?". Interesant,pare mai ancorat în realitate decât ceilalţi, mai dispus să îşi recunoască greşelile, mai mult ale partidului, e drept, decât ale lui. Reconstrucţia partidului, reformarea partidului, promovarea în funcţii de oameni competenţi, nu ca până acum. Interesant şi "Eu nu am girat numirile în funcţii", "Eu nu am primit nici măcar lista numiţilor".

Sâmbătă 16:22
"Încurajăm şi dezbaterile, dar fără ieşirea din linia partidului". Libertate! Libertate! Libertate!, scandează o parte din sală. Foarte interesante scandările taberei Blaga... adică acum nu e libertate de expresie sau ce fel de libertate? Ciudat. Până acum, un discurs onest, dar fără să rupă gura târgului sau a sălii! Prea sincer. Nu trebuia să vorbească de dialog cu Opoziţia, deşi e un lucru normal, firesc, dar nu ia activiştii fanatici prezenţi din sală. Greşit. Apel la vechiul Modrogan. La vechiul partid. Discursul a fost unul pentru toţi cetăţenii României, unul electoral, care putea fi citit într-o piaţă publică.
Totuşi, în sală se aflau exclusiv activişti şi militanţi ai unui singur partid, PDL. S-a adresat în proporţie de 70% în discursul său întregului popor, parcă uitând că în sală erau reprezentanţii poporului portocaliu...

Sâmbătă 16:42
Nu reuşeşte să ridice sala însă, un discurs care nu a rupt gura sălii, sub ceea ce ar fi trebuit să fie acest discurs. A vorbit prea sincer, a pus sare multă pe răni deschise. Nu m-ar mira să văd de luni încolo bâzâind dosare cu Blaga prin presă. A lovit exact acolo unde PDL are mari probleme, însă nu cred că a câştigat prin discursul său indecis şi din sală. Mă aşteptam la mai mult, cu discursul ăsta va pierde cu siguranţă.

Sâmbătă 16:49
Vine Frunzăverde. Slab Frunzăverde, plictisitor. Era bun dacă era la un seminar sau la o demonstraţie cu membrii tuturor partidelor, prea profund pentru acea sală discursul său. Primul vorbitor bun al taberei Blaga - incluzându-l şi pe el, Ostaficiuc de la Timiş a pus degetul inclusiv pe rana deschisă dimineaţă. Aranjarea în sală a delegaţilor, în faţă cei care îl sprijină pe Boc, în spate, în a doua jumătate, cei care îl sprijină pe Blaga. Acum taberele de aplaudaci şi urlători-agitatori de serviciu par mai echilibrate!

Sâmbătă 16:59
Echipa Blaga se pare că urcă încet la nivel de mesaj. Vor conta mult ultimii doi, Boureanu şi Cezar Preda - ultimul are şi verbul la el, de văzut... Slab startul cu un Blaga sub aşteptări, Frunzăverde nu a prins sala, nu a reuşit să recâştige ceea ce nu a câştigat Blaga. Peste aşteptări Ostaficiuc, mult peste aşteptări. Bună fătuca asta de la Iaşi, Daniela Popa, bună alegere, să vedem însă ce fac ultimii doi... e ultima lor şansă, mică ...

Sâmbătă 17:04
Bun Cristi Boureanu, atac la agitatori şi la aranjarea în sală! Nu e lăsat să vorbească, bună şi strategia taberei anti-Blaga. Ultimii doi vorbitori, Boureanu şi Preda trebuie blocaţi cu orice chip, asta părea că şi-au spus cei care au aranjat sala, descalificantă însă această aranjare. Opoziţia poate jubila, PDL pare rupt pur şi simplu în două! Rupt de camerele de luat vederi ale televiziunii şi de presă. La propriu. La figurat, e rupt de două echipe complet diferite. Apel la scorul de la Baia Mare, doar 13% pentru PDL...

Sâmbătă 17:08
"Partidul s-a baronizat, a greşit când şi-a numit unii dintre miniştri!" Dur, dur Mister Boureanu, până acum cel mai bun vorbitor din tabăra Blaga. Disidenţă totală, incredibile discursurile, extrem de dure, sunt curios cum se vor linişti apele după această noapte! Cu siguranţă, greu.

Sâmbătă 17:31
Urmează Preda. Bun Cezar Preda, a liniştit militanţii, activiştii celor două tabere. E ascultat,...oooo face apel la demagogie!! Fără autocritică şi cu demagogie doar la alţii, nu şi la PDL. Interesant de notat! Ne trebuie o conducere care să poată să aducă 4.200 de colegi aici... Nu suntem corecţi... nu suntem corecţi nici măcar cu noi. Atac dur la Cluj, la organizaţia Cluj şi la faptul că nu crede în sărăcia celorlalte organizaţii. Îl compară pe Boc cu Rocky Marciano? ...cel care nu a pierdut nici un meci, dar ultimele pentru că nu a mai intrat în meciuri grele! Interesantă analogie...
Toader Preşedinte! ...simpatic Paleologu, inteligent şi chiar dacă pare rupt de realitate e un tip care pare foarte sincer! Frumoase discursurile, calde, pline de cultură, de spirit... Chirac, Georges Pompidou, De Gaulle, Champagne pentru toată sala, un bufon inteligent şi sofisticat ...singurul care a reuşit să ridice toată sala, absolut toata sala în picioare!

Sâmbătă 17:37
Anca Boagiu s-a trezit să vorbească şi ea, nu simt încă de ce, dar continuă să vorbească... atac la tabăra Blaga, aaaa am înţeles, preia săgeţile pentru Boc şi încearcă să le redirecţioneze spre Blaga... proastă implicare a numelui preşedintelui chiar şi în favoarea lui Boc, Băsescu trebuia lăsat deoparte...

Ieri la 17:41
Falcă, Ghiţă Falcă, un bun vorbitor şi comunicator, a intervenit şi el pentru sprijinirea lui Boc, a enumerat câteva filiale ce şi-au declarat sprijinul pentru Boc. De văzut reacţia taberei Blaga, probabil Boureanu sau Preda va reacţiona la Anca Boagiu şi Falcă.

Sâmbătă 17:46
Frunzăverde intervine din nou, încearcă să puncteze pro Blaga, se pierde însă într-un schimb drăguţ de replici, dar fără a fi necesar, cu Toader Paleologu. Punctează faptul că din 1996 el, Frunzăverde, a câştigat toate alegerile la Caraş Severin.

Sâmbătă 17:48
Atac la Boc, la modul cum a condus partidul...cam eclectic însă! Vine Blaga, să vedem ce zice, ar putea să recupereze ceva din mesajul iniţial mai slab decât era de aşteptat...

Sâmbătă 17:53
Prea mult trecut, prea multe referiri la trecut în discursul lui Blaga, din nou face referire la trecutul intern, prea multe date, cifre. Nu cred că va câştiga sala, nu cred că o va aduce lângă el, chiar şi cu devoalarea unor secrete interne de partid... Să vedem ce a fost în spate, referire la coaliţia la guvernare cu PSD. Atac devastator la Boc. "Domnule Boc, eu nu am candidat ca şi tine cu Alianţa DA", e vorba de alegerile din 2004, spre comparaţie cu alegerile din 2008, primele la Cluj, celelalte la Bucureşti.

Sâmbătă 17:56
... uuuuuuu, uauuuu, atac dur la Elena Udrea, care în 2004 ar fi făcut parte din partidul domnului Năstase, cu Petrache, Bitner şi chiar Guşă şi alţii.....uauuuuu, cu ghioaga a intrat domnul Blaga! Clar că războiul Blaga-Udrea încă nu e la final...

Sâmbătă 18:31
Cine câştigă????? După cum arată datele la ora aceasta, cred că Emil Boc, cam cu 55-60 la 45-40. De văzut însă.
Pauză la Convenţia Naţională PDL, pauză generată de exercitarea votului, 1.350-1.400 de delegaţi, undeva pe acolo, cam în două ore se va termina cu votul pentru preşedinte, urmează numărătoarea şi câştigătorul. Se anunţă... După prezentarea platformelor celor trei putem spune că Boc câştigă cu 65-70%. Tabara Blaga a recuperat însă spre final şi cred că scorul va fi, totuşi, doar în jur de 60% în favoarea lui Boc. Boc câştigă.
Sâmbătă 20:11
Emil Boc a câştigat un nou mandat de preşedinte al PDL. 63-65% la 35-37%. Rezultate încă neoficiale... Previzibil rezultatul după ceea ce am văzut în sală... Va demisiona Boc din funcţia de premier în următoarele două săptămâni, după cum prevedea scenariul? Sincer, nu cred. Ce va face Blaga? Dar oamenii lui? Vor mai candida la funcţii mâine? De văzut...cred că da. 855 la 498 de voturi... E SCORUL OFICIAL, l-am primit pe SMS acum.
Duminică 12:00
Cum va arăta PDL şi Modrogan, celebrul sediu din Modrogan, fără Blaga, Videanu, Berceanu, Ostaficiuc, Stolojan, Falcă, Cezar Preda, Boureanu, Stoica? Practic, erau cei care se confundau cu această formaţiune, cei care au dus în mare parte greul în bătăliile electorale din 2004, 2007, 2008, 2009? Unde sunt aşa-zişii reformişti Ungureanu, Cristi Preda, Turcan. De văzut şi cu Macovei şi Voinescu ce se întâmplă, dacă intră sau nu în lista de vicepreşedinţi.

Duminică 16:00
Ce-au avut şi ce-au pierdut? Cu siguranţă, Emil Boc rămâne acelaşi. Poate nu era normal să-l debarce, la cât a încasat omul ăsta, deşi, dacă mă întrebaţi, cred că era mai normal să rămână garantat la guvern decât la partid. Dar, mă rog, era treaba lor, ei îşi ştiu strategiile. Oltean ca secretar general nu e la nivelul lui Blaga. Frunzăverde şi Flutur e normal să fie prim-vicepreşedinţi, dar Baconschi şi Anastase sunt, din punctul meu de vedere, în funcţii mult prea importante pentru statura lor politică. Ca vicepreşedinţi, e normală alegerea lui Scripcaru, Hava, Udrea, Voinescu şi chiar Stefan. Şi alegerea lui Paleologu poate fi inspirată, însă Popescu, Parhon, Raicu, Popa, Igaş şi chiar Florea sunt în funcţii care cred că le meritau alţii din PDL. Dar nu e treaba mea, eu sunt doar un observator. Mascovei, Stănişoară şi Boagiu puteau la fel de bine să facă parte, dar la fel de bine nu. Rămân la convingerea că cel puţin Blaga, Videanu, Ostaficiuc, Preda, Boureanu, Stolojan sau Stoica, nu ar fi trebuit scoşi din jocul de putere. Vor sta la cotitură cel puţin primii şi vor pune presiune periculoasă pe actuala echipă de conducere.

Le mulţumesc frumos colegilor mei,Vali Malaescu, EugenOlariu şi, nu în ultimul rând, dispecerului esenţial, Ionel Lespuc! Mulţumesc pentru munca în echipa pe care am prestat-o împreună, distinşi domni colegi! A fost o zi grea, dar a meritat deplasarea...Titule, doar tu mai lipseai de aici. Data viitoare venim toţi, îl aducem şi pe Ciprian cu noi. Facem show total pe ziuadecj.ro, pe ZIUA de CLUJ şi pe REALITATEA TV Cluj.

 

 

 

 

Comenteaza