Cum se încurcă omul în minciuni!

Cum se încurcă omul în minciuni!
Uzurpatorul de la Cotroceni, căruia unii îi spun guvernator, pentru că a ajuns acolo fiind numit, şi nu ales, se încurcă în minciuni. Rău de tot. Şi într-un domeniu exploziv. În care teamă mi-e că alţii îl au la mână. Taman cei care îl protejează. Tocmai din acest motiv. Iar domeniul este exploziv pentru că este vorba de contrabandă cu arme. Şi de un parteneriat cu Viktor Bouţ. Cel mai mare traficant din lume. Condamnat de justiţia americană.

Ultimele dezvăluiri ale Antenei 3, de fapt ale tandemului Oana Stancu - Adrian Ursu, sunt năucitoare. Conform documentelor prezentate de cei doi cunoscuţi reporteri de investigaţie, în 2005, Traian Băsescu, pe atunci în calitate de preşedinte al României, a comandat o aeronavă aparţinând unei companii aflată în legătură directă cu Viktor Bout, în scopul de a face o călătorie la Riad. Ieri, Traian Băsescu îi transmitea, de la Cotroceni, sms-uri lui Mihai Gâdea, încercând să-i demonstreze că, în cele din urmă, nu a mai beneficiat de serviciile respectivei aeronave şi că Preşedinţia nici nu a plătit transportul efectuat sau neefectuat. Şi asta la scurt timp după ce managerul companiei confirmă şi existenţa contractului, prezentat, de altfel, pe un ecran, şi faptul că a fost efectuată cursa, dar fără Preşedinte, şi că Preşedinţia ar fi plătit contravaloarea acesteia.

Şi, până la urmă, ce importanţă are? Dacă această cursă a fost plătită şi totuşi Preşedintele nu s-a deplasat la Riad, atunci, oricum, e pus în discuţie modul în care a fost cheltuit banul public. Iar dacă respectiva cursă nu a fost plătită, dar a fost efectuată la comanda Preşedinţiei, e vorba de spagă. Şi acest lucru rămâne valabil, chiar şi în ipoteza de necrezut în care patronul companiei minte şi cursa nu s-ar fi efectuat deloc. Pentru că, oricum, în aşteptarea Preşedintelui, aeronava a efectuat un zbor de încercare, obligatoriu în asemenea situaţii, şi el însuşi costisitor. Iar dacă nu s-a deplasat nicio persoană şi aeronava a transportat arme ori alt material militar, e şi mai grav. Pentru că atunci avem de-a face cu un act de contrabandă pus la cale de la cel mai înalt nivel.

Preşedintele s-a încurcat în propriile minciuni. Şi în propriile documente, puse la dispoziţia Antenei 3 în mare viteză. Şi în propriile sms-uri. S-a încurcat rău de tot. Ca un om aflat în panică. Oare de ce? Răspunsul este Viktor Bout. Cel mai mare contrabandist de arme din toate timpurile. Eroul unui film artistic, Lord of War, în care rolul principal a fost jucat de Nicolas Cage. Arestat în Filipine şi condamnat la închisoare în America. După ce a fost tratată arestarea sa în România, pentru că cineva din anturajul lui Băsescu l-a avertizat. Ofiţer al serviciilor secrete sovietice şi, apoi, ruseşti. Omolog al lui Traian Băsescu la Anvers, unde firmele, conduse de cei doi, s-au aflat în imediata vecinătate şi unde cei doi s-au cunoscut îndeaproape. Anvers, principala placă turnantă a lumii în contrabanda cu arme şi diamante, aduse din zonele supuse embargoului ONU. Acelaşi Viktor Bout, ale cărui legături cu Preşedintele Traian Băsescu au fost devoalate de procurorul Nastasiu, fostul adjunct de la DIICOT.

Dacă acestor probe li se vor adauga noi informaţii, poziţia lui Băsescu la Washington va fi dinamitată. Pentru că marele secret, secretul vinovat, nu va mai fi secret.

 

Comenteaza