Cutremurul din 2012

Cutremurul din 2012
Nu poate fi evitat. Și mă refer, evident, la un cutremur politic. De mari proporții. Și cu consecințe greu de prevăzut. Dar, oricum, de tip catastrofal.

El este generat de un întreg complex de factori, cel mai important fiind, însă, încăpățânarea regimului Traian Băsescu de a nu preda ștafeta politică, de a nu se supune dorinței electoratului, de a se crampona la guvernare cu orice preț.

Această încrâncenare, generată mai degrabă de teama consecințelor penale ale unora dintre faptele săvârșite de cei de la butoane decât de orgoliu, va stârni reacții interne și externe din ce în ce mai dure. Al căror deznodământ va fi violent.

Este riguros exactă afirmația că, încercând să schimbe nedemocratic regulile de desfășurare a procesului electoral, regimul Traian Băsescu a optat pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare și fixarea acestora spre finalul lui 2012. Chiar dacă încă acest ultim detaliu nu a fost oficializat. Probabil de teama unor reacții. Dar nu se mai poate altfel. O dată refuzat calendarul obișnuit al alegerilor, localele în primăvară și parlamentarele la expirarea mandatelor în toamnă, nu mai există nicio posibilitate de a face comasare prin dizolvarea Parlamentului și anticiparea alegerilor pentru senatori și deputați.

Mai multe pe CorectNews.

Comenteaza