D.A. şi pentru Simona Sensual!

D.A. şi pentru Simona Sensual!
Cine ar câştiga, oare, competiţia pentru un fotoliu european între graţioasa odraslă a preşedintelui României, Elena, fiica tatălui său, şi vedeta lansată de cel mai citit ziar din România, tabloidul Libertatea, blonda apetisantă- Simona de la Meteo- supranumită şi Sensual?

Ne-am gândit, ne-am răsucit şi, în cele din urmă, am ajuns la concluzia că meritele şi calităţile o recomandă şi pe Simona să candideze, la fel ca în cazul Elenei, la Parlamentul European. Dacă Elena poate, de ce nu ar putea şi Simona? Dacă EBA este susţinută, de ce nu ar fi şi SISE? Poate şi ea e “cunoscută în oraş” cel puţin la fel de mult ca diva Elena de pe catwalk. Faptul că fiica cea mică a preşedintelui doreşte să reprezinte România alături de ceilalţi 34 de parlamentari din grupul românesc al Parlamentului European nu este, neapărat, un lucru rău.

 

Probabil, plictisită de plimbările între cafenelele de pe Beller şi Marriott, cu scurte opriri la Aquarium şi Casa di David, în aşteptarea peregrinărilor de noapte din Bamboo, Gaia sau Fratelli, Elena cea mică s-a gândit să-şi poarte poşetele Vuitton, Gucci şi Hermes spre Grand Place din Bruxelles. De altfel, imaginea României ar fi cu adevărat schimbată la Bruxelles, cel puţin din punct de vedere estetic, prin înlocuirea Danielei Buruiană-Aprodu cu EBA. Dacă tot avem reputaţia de ţară cu fete frumoase, multe dintre ele exportate deja, măcar cu cealaltă Elenă, cea blondă, din Turism, cu Roberta de la Cameră şi, în curând, cu Elena din Parlamentul European am putea să plusăm la valoarea estetică a Noii Românii.

 

 Dar, dacă Elena candidează, nu ar putea, oare, candida într-o întrecere de nuri şi Simona Sensual, Sexy Brăileanca, Eva Kent, Monica Columbeanu sau, cum a sugerat un hâtru din redacţie, chiar Laura Andreşan, plecată de pe meleaguri transilvane, someşene chiar? Până la urmă, Elena cea mică şi celelalte personaje feminine ale lumii mondene de pe Dâmboviţa şi-ar putea lua ca director de campanie electorală pe Răducu Budeanu şi Mircea Badea, fiecare din cei doi contribuind decisiv la afirmarea acestor preţioase talente ale neamului românesc. Primul, cu Star, Ciao, Averea şi Can Can, iar celălalt, cu referirile extrem de dese făcute în emisiunea sa, “în gura presei”.

 

Sau, probabil, divele ar putea face apel- ca vectori de imagine- la Codin Maticiuc alias Poponeţ, Alex Erbaşu, Claudiu Pătraşcu, Joe sau Iri Columbeanu, playboy autohtoni cu mare priză la cititoarele de reviste glossy. Până la urmă, Elena merită să încerce să adune cele 100.000 de semnături până la începutul lui aprilie. Cu siguranţă, în ajutorul ei vor sări, deja au făcut-o unii, o serie de tziptzeri ce vor dori să îşi arate susţinerea faţă de odrasla prezidenţială. Foarte interesant mi se pare că lideri de organizaţii PDL importante şi-au anunţat deja intenţia de a strânge semnături pentru EBA. Mă gândesc extrem de serios că, dată fiind convergenţa de forţe în susţinerea mezinei Băsescu, nu ar strica ca distinsa Elena să încerce mai mult.

 

De exemplu, să candideze ca independent, după modelul consacrat deja în Germania, Franţa şi Statele Unite, chiar la preşedinţia României, împotriva propriului său tată. Abia atunci va demonstra cu adevărat că nu se mai află sub tutela tatălui său şi că este o fiică mult mai inteligentă decât o credem noi, cârcotaşii. Până una alta, ca o consecinţă a retragerii Elenei de pe lista PDL, unul dintre cei mai cunoscuţi şi perseverenţi intelectuali critici ai României postcomuniste, Alina Mungiu-Pippidi, şi-a pierdut sprijinul organizaţiei Iaşi, care o propusese pe listele europarlamentare ale partidului prezidenţial.

 

 Până la urmă, cine are nevoie de un intelectual când poate avea o Divă? Având în vedere că ZIUA de CLUJ şi-a mutat sediul redacţiei pe Corso-ul clujean, ceva mai jos de sediile PDL, PSD şi PNL şi foarte aproape de cafenelele de fitze înţesate de metrosexuali- Turabo, OutWear şi Diesel- am realizat un brainstorming, în urma căruia am decis, după îndelungi dezbateri, ca în cazul în care PDL îşi va scoate o măsuţă pentru strângere de semnături pe pietonala Eroilor, ZIUA de CLUJ să scoată, la rândul său, două măsuţe, una la Turabo şi alta la OutWear, pentru strângerea de semnături în vederea unei eventuale candidaturi, susţinute de mase largi de cetăţeni, a Simonei Sensual. încă nu am vorbit cu Simona, dar dacă vom reuşi să strângem minim 100 de cetăţeni care şi-ar dori să o susţină, o vom contacta cu siguranţă.

 

Cu toate că e cea mai bună din presa clujeană, echipa nu este şi cea mai unită, existând două elemente deviante în această misiune a noastră, dl Hoandră, care o susţine şi  votează pe Elena Băsescu, dată fiind simpatia lui pentru tatăl ei, şi dl Poenaru, care ne-a atras atenţia că date fiind originile domnişoarei Andreşan, ar fi mult mai politically correct să o propunem pe Laura pentru Parlamentul European. La ora închiderii ediţiei încă existau vii dispute în sânul redacţiei pentru susţinerea uneia dintre Elena, Simona, Monica, Eva, Laura sau Brăileanca.

Comenteaza