Dacă Băsescu ar fi fost Lady Gaga

Dacă Băsescu ar fi fost Lady Gaga
Ce bine ar fi fost! Viaţa românilor ar fi fost o continuă distracţie. Mai ales pentru fani.

Dar şi pentru cei care nu sunt fanii lui Lady Gaga. Nu ar mai fi existat nicio încrâncenare. Nicio astenie. Talk-show-urile ar fi fost în totalitate amuzante. Deconectante. Şi fiecare apariţie a doamnei cu perucă, înălţată pe tocuri groase, ar fi fost aplaudată. Ce păcat că Băsescu nu este Lady Gaga.

Întreagă suflare românească a putut observa că Lady Gaga are fani la fel de înfocaţi ca şi Traian Băsescu. Oameni dedicaţi trup şi suflet cauzei Lady Gaga. În stare să sufere de foame şi de sete, să se lasă bătuţi în cap de soare, numai şi numai pentru a se afla în apropierea starului. O simplă semnătură a lui Lady Gaga valorează imens. Până şi roboţii i se închină. Dar toţi aceştia, un talmeş-balmeş de fetiţe cu cercei în nas, cu sau fără bikini, băieţi uşor drogaţi, toţi aceşti români trăsniţi de entuziasm şi de ardoare au o trăsătură comună. Care face diferenţa. Faţă de fanii lui Traian Băsescu.

Fanii lui Lady Gaga sunt inofensivi. Ei pot fi simpatici sau antipatici. Stoici sau pretenţioşi. Răbdători ori nerăbdători. Rezistenţi sau fragili. Dar întotdeauna, absolut întotdeauna, fanii lui Lady Gaga sunt inofensivi.

În schimb, fanii lui Traian Băsescu sunt agresivi. Agresivi şi lacomi. Agresivi şi mincinoşi. Agresivi şi dispuşi să îşi trădeze prietenii. De dragul lui Băsescu. Să-şi trădeze comunitatea. Să-şi trădeze şi să-şi înjosească propria ţară.

Câtă diferenţă între fanii lui Traian Băsescu şi fanii lui Lady Gaga. Primii ne scufundă în mocirlă lor. Ne fac pe toţi de râsul lumii. Ne agresează nu numai în oraşele, ci şi în satele noastre. Ne trimit procurorii să ne hărţuiască. Să ne întrebe dacă suntem sau nu fanii lui Băsescu. Să ne înveţe minte să nu mai participăm, câte zile mai avem, la vreun referendum. Fanii lui Băsescu le poartă ranchiună celor care nu sunt loviţi de dambla. Fanii lui Băsescu sunt damblagii.

În schimb, fanii lui Lady Gaga sunt coloraţi. Sunt pitoreşti. Nu se supără pe cei care nu aleargă după autografele starului. Nu le poartă ranchiună celor care refuză să stea ore în şir în preajmă garajului în care îşi reface puterile Lady Gaga. Şi, în plus, spre deosebire de primii, de fanii lui Băsescu, fanii lui Lady Gaga îşi plătesc întotdeauna biletul. Adică nu sunt şuti. Nu trăiesc pe biletul altuia. Nu atentează la buzunarul meu. Îşi suportă distracţia pe cont propriu.

Dar ce este drept, nici Lady Gaga nu le pretinde fanilor ei să fie altceva. Nu am auzit-o îndemnându-i să se uite sau să nu se uite la vreo televiziune. Să meargă sau să nu meargă la vreun spectacol. Să citească sau să nu citească vreo publicaţie. Nu am auzit că ar fi bătut vreun copil. Nu îşi îndeamnă fanii să îşi bată nevastă sau să vorbească cu ea urât. Lady Gaga nu o tratează niciodată pe o tânără, care nu este fan, cu apelativul "ţigancă împuţită". Şi nici nu-i taxează pe critici drept tonomate. Pentru Lady Gaga nu există moguli buni şi moguli răi.

Îmi pare atât de rău că fanii lui Traian Băsescu nu sunt totuna cu fanii lui Lady Gaga. Căci fanii lui Lady Gaga îmi fac dimineaţă distractivă şi seară plăcută. Iar noaptea dorm liniştit pentru că fanii lui Lady Gaga nu sunt postaci.

În timp ce Lady Gaga îşi ţine fanii cu sufletul la gură în spectacole care nu durează mai mult de câteva ore, show-ul lui Traian Băsescu îşi ţine ocupaţi atât fanii, cât şi non-fanii de 8 ani.

 

 

Comenteaza