De la “RJ” la Bach, cu “Hiena” şi Chopin

De la “RJ” la Bach, cu “Hiena” şi Chopin
De la “Grizli “la Beethoven sau Mozart ajungem la “Elevu’” şi Wagner sau Vivaldi. Depinde de starea de dispoziţie pe care o au ultraşii “U”niversităţii pentru a alege partiturile din repertoriul pe care, cu siguranţă, Primăria Municipiului Cluj-Napoca ...
... va avea grijă, chiar şi în calitate de acţionar minoritar, să le aşeze pe scaunele alb-negre ale viitoarei arene-filarmonici “Ion Moina”. Un stadion modern în cadrul unui complex care va găzdui şi o filarmonică realizată după toate standardele acusticii mondiale.

Un complex multifuncţional pe lângă care, în momentul în care vom trece, vom putea auzi când scandările inimoasei galerii a “U”niversităţii intonând cântecele şi strigătele de încurajare pentru favoriţii din teren şi suflete, când concertele pentru un cvartet de coarde (nu de pe Turzii), când concertele pentru pian şi orchestră sau concertele pentru clavecin şi oboi cu Do continuu, ale distinşilor membri ai Filarmonicii clujene.

 De la andante la allegro assai, de la piano la fortissimo prin mezzoforte la sarabanda sau gigă, vom avea  plăcerea să facem o audiţie specială a unui vioi “Slavă ţie, studenţie”, “Pe valea Someşului...”, “Haide U, unica iubire pentru noi eşti tu” sau superba “Haide U, te iubim cu sufletul”.

Asta în cel mai fericit caz. Pentru că în cazul unor supărări majore am putea audia şi celebrul “Voi nu meritaţi la U să jucaţi”, “Mergem peste tot cu voi, voi vă bateţi joc de noi” sau mult mai agresivele “Jucători de serie B, vă rupem picioarele” şi inevitabilul “Am avut şi vom avea mereu boală pe f...”, urmat de la fel de celebrul, dar nedoritul “Beep... CFR”!

De la meciurile cu Sânicolau Mare, Lotus Băile Felix, ACU Arad, Minerul Lupeni sau Arieşul Turda, ultraşii vor putea să renunţe la bere şi seminţe pentru un bilet la concertul Filarmonicii din Viena, care va putea “juca” astfel la Filarmonica din Cluj. Probabil, băieţii răi din Peluză vor alege după meci să servească o cupă de şampanie şi un pişcot în foaier în pauza dintre acte.

Probabil, le va fi destul de greu să-şi găsească papioanele şi smoking-urile, fiind ceva mai obişnuiţi cu fulare, eşarfe şi hanorace cu glugă, oricum în aceleaşi culori, alb-negru, dar, cu siguranţă, vor reuşi, de dragul unei administraţii ce-şi doreşte să unească două lumi paralele într-un singur concept, Filarmonica “Ion Moina” şi stadionul “Bela Bartok”.

 Liderii facţiunilor grupate sub umbrela Vecchia Guardia vor putea să-şi facă propria orchestră cu instrumentele împrumutate de la vecinii de pe actualele terenuri de tenis Tenco, loc destinat viitoarei Filarmonici. Mişan va lua pianul Stainway, “RJ” va lua oboiul, “Grizly” va pune mâna pe fagot, “Elevu’”, pe clavecin, “Hiena” pe harpă sau piculină, în timp ce de la oficială Răducu Constantea şi Vasile Onaca vor interpreta optimista Simfonie a V-a, la corn englez, respectiv vioara întâi.

Totul sub bagheta magică a acestui Karajan din Apuseni, Emil Boc şi a concert-maestrului Alin Tişe. Probabil cei care au recomandat noul concept Filarmonica în stadion cu vestiare în fosa se gândeau că huuuooo va fi estompat în Si bemol. Directorul Filarmonicii din Viena, Excelenţa Sa Ioan Holender, la auzul conceptului stadion cu filarmonica şi-a manifestat curiozitatea dacă la “Toamna muzicala clujeană” orchestra Filarmonicii din Viena trebuie să fie neapărat însoţită şi de fotbaliştii de la Rapid Viena?

Comenteaza