Emil, Monica şi cei 630.000

Emil, Monica şi cei 630.000
De câteva zile am vaga impresie că premierul României nu mai este Emil Boc, ci Elena Băsescu ajutată de Elena Udrea şi Monica Iacob-Ridzi, pe post de vicepremieri în exerciţiu.

Boc al nostru, “vecinul de la bloc”, pare incapabil să acţioneze hotărât pentru a salva imaginea “corabiei cu nebuni” pe care o conduce, cel puţin teoretic! Prietenia recunoscută dintre odrasla prezidenţială şi “ministreasa” Tineretului şi Sportului, Monica, este mai tare decât dorinţa premierului şi preşedintelui României de a salva imaginea Guvernului Boc! Privind în urmă, nu am ştiut niciodată dacă Guvernul Văcăroiu a fost mai slab decât Guvernul Ciorbea sau invers, acum încep să fiu aproape convins că pe podiumul celor mai slabe guverne din istoria post-decembristă a României se chinuie să urce şi actualul Cabinet.

 

Lipsa de fermitate şi inconsecvenţă în promovarea propriilor politici publice, alături de incoerenţa făţişă dintre miniştrii celor două partide din arcul guvernamental, care-şi promovează fiecare propria agendă de partid, aruncă România în haos cu premeditare! Emil Boc pare că a scăpat hăţurile, “beneficiind” şi de largul concurs al preşedintelui României, care s-a chinuit încă din decembrie 2008 să se identifice aproape total cu actualul guvern, săpând frenetic la autoritatea premierului în exerciţiu!

 

Pentru ca penibilul şi lipsa de fermitate să fie demonstrate până la capăt, premierul Boc nu reacţionează la un lucru care ştie foarte bine că-i aduce grave prejudicii de imagine atât Domniei Sale, cât şi Guvernului şi partidului pe care îl conduce! Boc este conştient că ministrul Tineretului şi Sportului, democrat-liberala Monica Iacob-Ridzi, a greşit şi ar trebui să demisioneze într-un mod onorabil sau să fie dată afară din guvern, într-un mod la fel de onorabil!

 

Cu toate acestea, Emil Boc tace de 4 zile! Guvernul său tace de 4 zile! Partidul său, PDL, tace şi el de 4 zile! Nimeni nu spune nimic, toată lumea întoarce capul din cel puţin două motive. Monica Ridzi este una dintre cele mai bune prietene ale Elenei Băsescu, care, din ultimele date scoase de către colegii de la GSP la lumină, a beneficiat din plin de ajutorul doamnei ministru prietene, inclusiv în campania electorală pentru fotoliul de europarlamentar, iar al doilea motiv pentru lipsa sancţiunii este dat de scorul extrem de mare faţă de media PDL, obţinut de către Monica şi soţul său, Tiberiu, în Hunedoara, la alegerile euro-parlamentare din urmă cu două săptămâni.

 

 Boc nu cedează şi nici măcar nu reacţionează, fiind cât se poate de decis să o menţină pe “ministreasa” ce a “prăduit” 630.000 de euro din banii Dumneavoastră! Monica Ridzi a oferit, în cel mai pur stil clientelar, două contracte fără licitaţie, prin negociere directă, la două sereleuri de apartament pentru organizarea unor manifestări legate de Ziua Tineretului! întrebată de către reporteri dacă nu i s-a părut cam mult, doamna ministru a ales să răspundă: “Nu mă interesează costurile!”.

 

Pe un membru al Cabinetului Boc (cum care cabinet?), cel care clamează de prin ajunul Crăciunului lui 2008 că trebuie să strângem cureaua cu toţii, cetăţeni şi guvernanţi, nu-l interesează că în deviz a fost trecută închirierea unei scene în Costineşti cu 75.000 de euro, că închirierea unei alte scene în Bucureşti a costat 65.000 de euro, şi că 3 trupe româneşti(!), care dau fiecare câte o cântare(!), au fost plătite cu ...65.000 de euro! Interesant deviz, mai ales dacă ne gândim că cele mai scumpe trupe româneşti la această oră, Holograf, Iris, Voltaj, Bănică Jr. sau Loredana cu fanfara ei, pot fi uşor aduse să vă cânte cu mai puţin de 10.000 de euro fiecare! Asta, fără negocieri speciale şi fără a ţine cont de criza care a afectat şi showbizul autohton!

 

Ca să nu mergem mai departe şi să explicăm că din ştirile cumpărate şi difuzate pe televiziunile naţionale din acelaşi generos buget, nu mai puţin de 14 au avut în prim-plan odrasla prezidenţială alături de Doamna ministru! Dar pe Emil Boc nu-l interesează nici ce scrie presa şi nici ce spun cei aproape 5.000 de români care i-au trimis mesaje pe emailul oficial domnului premier al României, până aseară! Nu m-ar mira ca în următoarele zile să apară noi dezvăluiri despre ambele părţi implicate astăzi în aşa-zisul conflict!

 

Date care să încerce să anuleze credibilitatea unora spre beneficiul altora. Ne putem aştepta la absolut orice în România! Iar Monica este prietena bună a fiicei preferate a celui mai puternic om în stat. Dar, până una alta, lipsa de reacţie a şefului Guvernului, chiar dacă nu este scuzabilă, poate fi înţeleasă! Ce nu înţeleg însă este lipsa de reacţie a politicianului Emil Boc, a profesorului Emil Boc şi a omului care a crescut politic şi datorită unei relaţii excepţionale cu presa şi care astăzi rămâne indiferent la dezvăluirile unui ziar citit de peste jumătate de milion de români zilnic, GSP! Sau poate Emil Boc ori Traian Băsescu au o slăbiciune absolut bărbătească pentru Monica şi atunci se înţelege motivul “protejării infractorului”!

 

Comenteaza