Guvernul preia iniţiativa grevei generale

Guvernul preia iniţiativa grevei generale
Nici nu apucă sindicatele să declanșeze vreo greva generală. Ori cetățenii revoltați din înteaga țară să pună la cale mişcarea zebrelor", acea idee colosală care a circulat intens printre demonstranții din Piață Victoriei.

Nici nu apucă sindicatele să declanșeze vreo greva generală. Ori cetățenii revoltați din înteaga țară să pună la cale mişcarea zebrelor", acea idee colosală care a circulat intens printre demonstranții din Piață Victoriei. Și conform căreia, pe toate trecerile de pietoni nesemnalizate de pe DN-uri, cetățenii ar urmă să circule de la dreaptă la stânga și de la stânga la dreaptă, blocând practic traficul. Local. Și, de fapt, în întreagă țara. Dar Guvernul a luat-o înainte. Profitând de ninsori, a făcut în așa fel încât întreagă Românie să se blocheze. Cu cetățeni revoltați cu tot.


Nu a nins mult. Nu ar trebui să fie vreo mare problemă rezolvarea traficului rutier în interiorul orașelor și în afară lor. În localități, de bine de rău, s-au ocupat primăriile. Și în cele mai multe zone se vede că s-a muncit. Încă de la începutul serii de ieri. Se poate circulă în localități. Dar degeaba. Pentru că Guvernul s-a ocupat de restul. Și a zăpăcit o țara întreagă.
În afară localităților, responsabil, și mă gândesc în primul rând la drumurile naționale, este Guvernul României. Condus de Emil Boc 4. Guvernul, prin intermediul Ministerului Transporturilor. Instituție de care este responsabilă, pentru a două oară, Anca Boagiu. Mai este responsabil Ministerul Administrației Publice și Internelor. Din nou, aceste două ministere au căzut la un examen ușor. De ce?


De câteva zile, prognoză era cunoscută. Se știa că urmează ninsori cu viscol. Și că scade temperatură la minus câteva grade. Nu e nimic dramatic. Nu ne comparam cu Rusia, cu Ucraina, cu Canada ori cu Statele Unite, în zonă lor nordică. Nici măcar cu Polonia. Până la urmă, este o iarnă obișnuită. Dacă autoritățile știau ce urmează, atunci trebuiau să procedeze în consecință. Așa-zisele comandamente create la nivel național cu alde Boc, alde Oprea, alde Boagiu și, în mod straniu, cu mai puțin alde Igas, ar fi trebuit să fie constituite încă de ieri după-amiază. Și ar fi trebuit să acționeze încă de atunci. Cum? Foarte simplu. Trebuiau mobilizate toate firmele clientelei politice PD-L, care încasează bani grei de la cetățeni tocmai pentru asemenea situații. Oamenii și utilajele trebuiau să se afle la post încă de ieri după-amiază. Tot de atunci Poliția Rutieră trebuia să aibă grijă să-i anunțe pe toți cei care veneau dinspre drumuri județene ori comunale către drumuri naționale că există un pericol legat de trafic. Conducătorii auto ar fi trebuit să fie preveniți. Măcar pentru asta plătim la greu taxele de rovinietă. Dar le plătim și pentru multe altele care nu se fac.


Ce s-a întâmplat, de fapt? Poliția Rutieră a dormit și doarme și în acest moment, astfel încât, de exemplu pe DN 1 situația este identică pretutindeni, la niciuna dintre intrări nu există niciun echipaj care să te avertizeze că drumul înspre București este blocat. Că pleci în neant. Că mai bine stai acasă decât să consumi benzină și să încurci și mai mult lucrurile. Nu există, de-a lungul acestor drumuri naționale blocate, echipaje care să te avertizeze că drumul înspre București este blocat. Că pleci în neant. Că mai bine stai acasă decât să consumi benzină și să încurci și mai mult lucrurile. Nu există, de-a lungul acestor drumuri naționale blocate, echipaje care să acorde primul ajutor. Constând în ceaiuri calde sau măcar apa, benzină și motorină pentru vehiculele care nu mai au combustibil, pentru că l-au consumat pentru supraviețuirea oamenilor. Nu există suficiențe echipaje pentru salvarea celor împotmoliți. Pentru transportarea în spitalele de urgență a oamenilor aflați într-o satâre gravă. Pentru salvarea copiilor. Nu au fost mobilizați jandarmii, acești oameni atât de utilizați împotrivă demonstranților. Abia în ultima instanță, Emil Boc s-a trezit din propria prostie și s-a gândit să utilizeze Armată. Pentru că sunt sate total izolate. Care nu mai au apa și nu mai au pâine. Și nu știm ce va face ministrul Oprea al Apărării dincolo de declarații.


În statul Uniunii Europene numit România a fost declanșată de către propriul Guvern o greva generală de mari proporții și total paralizantă. "Mişcarea zebrelor" se amâna. Pentru că avem un Guvern atât de prost încât lucrează în locul contestatarilor lui.

Comenteaza