Hopa, Ghiţă!

Hopa, Ghiţă!
Imediat după comunicarea rezultatului oficial al alegerilor prezidenţiale, la Sibiu, domnul Klaus Iohannis s-a văzut pus în situaţia să adreseze o invitaţie, uşor ironică, unui reporter de la România TV.

Preşedintele ales a afirmat, zâmbind, că “iată cât de uşor se schimbă lucrurile!” şi a invitat-o pe reporteriţa televiziunii lui Sebastian Ghiţă să-i adreseze întrebarea pe care o dorea. Prea puţini au sesizat atunci că Sebastian Ghiţă a dat-o la întors. După modelul “Hopa, Mitică”.

De fapt, Sebastian Ghiţă transpiră pentru a trece cu arme şi bagaje de partea lui Klaus Iohannis. Şi asta s-a întâmplat, inclusiv, în timp ce el se cinstea, desigur, nu cu popcorn, la Dubai, cu Victor Ponta.

Cel mai proaspăt mogul de televiziune, dar şi cel mai agresiv se străduieşte să schimbe barca. Nu întâmplător a atacat corupţia din PSD, trăsătură pretins comunistă a acestui partid şi, tot nu întâmplător, a decis să demisioneze.

Este o manevră. Care se poartă la români. Din păcate! Presupun, însă, că domnul Klaus Iohannis nu va ceda la fel de uşor cum au făcut alţii şi, în primul rând Traian Băsescu, atunci când unii şi alţii s-au agăţat în siajul lui.

Doar dacă nu o fi, cumva, ordin. Ce fel de ordin? Opinia publică ar putea lesne află dacă, în fine, nouă administraţie prezidenţială va solita, prin Consiliul Superior de Apărare a Ţării, un control din care să reiasă în ce situaţii serviciile secrete încalcă legea, promovând ofiţeri sub acoperire în Legislativ. Şi, chiar în Comisia de Control a activităţii acestora.

Comenteaza